Daniel Esajas wil bepalender zijn bij BVV Barendrecht

BVV Barendrecht kent een prima debuutjaar in de Tweede Divisie. Met een plek in de middenmoot doet de club er wekelijks alles aan om te winnen. Sterkhouder in de formatie van trainer Adrie Poldervaart is aanvaller Daniel Esajas.

Waar hij vorig seizoen werd geprezen om zijn goals en acties, zo wil het dit seizoen nog niet vlotten met de aanvaller. Het is nog niet die perfecte rol van weleer. ,,Ik haal niet mijn gewenste niveau,” zegt de spits. Vorig seizoen werd je de hemel in geprezen. Dit seizoen een stuk minder.

Ben je tevreden met je eigen prestaties?
,,Ik ben de eerste wedstrijd geblesseerd uitgevallen en ik heb daarna nog een terugslag gehad.. Dus ik heb nog niet mijn oude niveau kunnen halen jammer genoeg. Ik ben er zelf ook niet tevreden over want ik weet dat ik er veel meer uit kan halen. Ik werk er in ieder geval keihard voor om de juiste vorm terug te vinden.”

Wat ga je komend seizoen doen?
,,We hebben vorig jaar besloten om mijn contract voor twee jaar te verlengen, dus  ik kom volgend jaar nog een jaar uit voor BVV Barendrecht ik heb besloten om te blijven omdat alles goed geregeld is en ze veel vertrouwen in mij hebben dus dat voelt goed. Ook was er geen belangstelling van andere clubs dus dan is het een makkelijke keuze.  En het is totaal geen straf om te voetballen voor Barendrecht.“

 

Wat voor type speler ben je überhaupt?
,,Ik ben een bewegelijke speler die het moet hebben van de steekballen, ook ben ik een speler die je heel de wedstrijd niet kan zien en dan opeens een doelpunt kan maken. Mijn ambities vind ik lastig als je gaat kijken naar een stapje hoger op dan word dat lastig. Ik ben nu 23 en ik doe er niet alles aan om die stap eventueel nog te maken – wat misschien slecht van mij is – maar ik vind het ook gezellig om met mijn teamgenoten gezellig een drankje te doen in de kantine.”

 

Wat zijn je toekomstplannen?
,,Dat is een goeie vraag: ik zit nu 16 jaar bij BVV Barendrecht en ik zit hier goed maar je weet nooit wat er eventueel nog komt. Ik heb nu ook een leuke baan dus alles moet wel goed te combineren zijn als er eventueel iets anders op mijn pad komt. Maar zo ver dat niet aan de orde is, laat ik het even voor wat het is.”