CvdW: V.V. Rijsoord – Voorbeschouwing aankomend weekend

Deze editie was V.V. Rijsoord de Club van de Week en komend weekend speelt het eerste elftal van de club uit tegen A.V.V. Swift. De thuiswedstrijd tegen Swift op 18 november 2017 eindigde in een 2-1 overwinning voor de club uit Rijsoord.

Na de winterstop gaat het niet goed met Rijsoord. Rijsoord wist namelijk, tot nu toe, slechts vijf punten te behalen in elf wedstrijden. Er werd gewonnen van RVVH (1-0) en gelijk gespeeld tegen zowel Hoek (2-2) en Nootdorp (0-0). De andere negen wedstrijden gingen verloren: Noordwijk (1-8), Smitshoek (2-1), Rijnvogels (1-3), Ter Leede (3-1), SteDoCo (0-1), AFC (3-2), Achilles Veen (0-2) en FC ’s-Gravenzande (3-0).

Na de winterstop heeft Swift twaalf wedstrijden gespeeld, waar de club uit Amsterdam slechts 13 van de mogelijke 36 punten wist te bemachtigen. Swift wist te winnen van RVVH (2-0), AFC (0-1), Argon (2-1) en Nootdorp (2-0). Daarnaast werd er gelijkgespeeld tegen Achilles Veen (0-0). De wedstrijden die verloren werden, zijn Noordwijk (0-4), Zwaluwen (1-3), Jodan Boys (2-0), Rijnvogels (2-1), Smitshoek (0-1), SteDoCo (0-1) en nogmaals van Zwaluwen (7-2).

Deze week is er gesproken met Jeroen Troost, Piet van der Meulen en Eddy Bestebreurtje over hun betrokkenheid, de club zelf en hun rol binnen de club. Daarnaast is er aan de bovenstaande mensen ook gevraagd om een voorspelling te doen voor de wedstrijd A.V.V. Swift – V.V. Rijsoord.

De voorspellingen van de clubleden

Jeroen Troost: ‘’Swift heeft echter ook een aardig tik gekregen afgelopen weekend, toen zij met 7-2 verloren van VV Zwaluwen dus ook zij willen zich revancheren. Ik denk dat het team wat komend weekend het beste met de warmte op het kunstgrasveld kan omgaan, zal de doorslag gaan geven want de niveauverschillen in de brede middenmoot zijn mijns inziens niet zo groot.’’

Piet van der Meulen: ‘’Swift heeft natuurlijk afgelopen zaterdag dik verloren, wil dat zeggen dat ze in een dip zitten of zijn ze uit op revanche? Ik hoop dat ze in een dip zitten en dat we gewoon eens een keer drie punten gaan pakken in het Amsterdamse.’’

Eddy Bestebreurtje verwacht dat V.V. Rijsoord de uitwedstrijd tegen A.V.V. Swift gaat winnen.

De voorspellingen voor de eindstand:
Jeroen Troost:                  1-2 voor Rijsoord.
Piet van der Meulen      1-3 voor Rijsoord.
Eddy Bestebreurtje:        0-2 voor Rijsoord.

Op het moment staat V.V. Rijsoord op de veertiende plaats met 25 punten uit 26 wedstrijden, waar Swift op de tiende plaats staat met 30 punten uit 25 wedstrijden. De wedstrijd is met name beladen voor Rijsoord, omdat Rijsoord moet winnen om de nacompetitie om degradatie te ontlopen.

Het VoetbalJournaal bedankt V.V. Rijsoord voor haar medewerking en wenst de club veel succes de rest van het seizoen!