CvdW: V.V. Rijsoord - Jeroen Troost

Jeroen Troost (42) is momenteel actief als trainer JO11-1 en als coördinator van de jeugd (JO7 t/m JO11 van V.V. Rijsoord. Als coördinator houdt hij zich bezig met het technische beleid, hoe er getraind wordt en welke spelers er doorschuiven naar een hoger elftal.

De historie van Jeroen Troost bij V.V. Rijsoord gaat ver terug, want nadat hij de gehele jeugdopleiding van Rijsoord heeft doorlopen, belandde hij na één seizoen in het tweede elftal, in het hoogste team en dat bleek een wederzijds genoegen voor een periode van ongeveer 10 jaar. Troost heeft altijd achterin gespeeld, waaronder een seizoen of vijf als rechtspoot op de positie van linksback. Zijn bijnaam was destijds ook Roberto Carlos. In deze periode bivakkeerde Rijsoord voornamelijk in de eerste klasse en zelfs een seizoen in de hoofdklasse wat destijds het hoogste amateurniveau was.

Uiteindelijk is hij op een lager niveau gaan voetballen samen met een aantal fanatieke oud eerste spelers. ‘’Dat waren mooie jaren, want de kampioenschappen waren niet van de lucht. Wij werden 4 keer kampioen in slecht vijf jaar tijd. Op een gegeven moment eindigt dit natuurlijk ook. Dan gaan de jaren tellen en dan word je een keer ingehaald door de jeugd wat moeilijk te verkroppen is voor mijn echo. Als ik door jonge mannetjes aan alle kanten wordt ingehaald, dat is iets wat ik in ieder geval niet bewust wil mee maken.’’ Zodoende heeft Troost besloten om te stoppen met voetbal.

Carrière als trainer
Na zijn carrière als speler heeft Troost even een pauze genomen van het voetbal, maar toen zijn oudste zoon wilde gaan voetballen raakte hij toch weer betrokken bij V.V. Rijsoord. Toen hij bij de eerste training ging kijken van zijn zoon, was hij niet helemaal eens met de manier van trainen en dan hij is wel zo’n type van als je een grote mond hebt langs het veld, dan moet je gaan helpen of het zelf gaan doen. Jeroen is toen letterlijk het veld opgestapt en niet meer van het veld af geweest.

Zoals gezegd op dit moment dus samen met Ilmars Jerins trainer van negen fanatieke jongens (Brent, Sem, Goesie, Sjoerd, Hammetje, Sven, Daniel, Thijmen en Matin) die al een paar jaar in de top van de eerste klasse meedoen.  Zijn zoon Sjoerd is één van deze negen spelers. Net als zijn vader een scherpe verdediger, maar Sjoerd heeft een veel betere trap en veel meer inzicht, aldus zijn vader.

De kracht van V.V. Rijsoord
In Ridderkerk zijn er vier clubs, namelijk Slikkerveer, Bolnes, RVVH en Rijsoord. V.V Rijsoord ligt aan de andere kant van de snelweg. ‘’Rijsoord was het laatste dorp dat bij Ridderkerk gevoegd is. Wij waren dus altijd zelfstandig en dat vinden wij nog wel stoer. Rijsoord is een dorp van ongeveer 3500 inwoners en als je ziet hoeveel de club doet met een relatief kleine achterban, dan kan je hier alleen maar respect voor hebben.’’

Een goed voorbeeld hiervan is de jaarlijkse Seniorendag die de club ieder jaar organiseert. Op deze dag zijn er 300 bejaarden aanwezig en dit wordt al 30 of 35 jaar georganiseerd. Zo’n dag wordt er ook jaarlijks georganiseerd voor mensen met een beperking. Dit wordt bewerkstelligd door een relatief klein clubje vrijwilligers en dat maakt Rijsoord zo mooi betreft het sociale aspect. ‘’Persoonlijk heb ik altijd gewaardeerd dat er zowel ruimte was voor plezier als voor presteren.’’

Verwachting aankomend weekend
Jeroen Troost geeft aan niet regelmatig meer te kijken bij het eerste team. Elke week staat maandagavond, dinsdagavond, woensdagavond en zaterdagochtend in het teken van de club en dat is prima, maar wel voldoende. Desondanks heeft hij wel een aantal wedstrijden gezien, omdat vijf spelers uit zijn team pupil van de week zijn geweest en dan mag hij niet ontbreken.

Troost hoopt op winst voor Rijsoord. Hij geeft aan dat het zo’n beetje de laatste kans die Rijsoord heeft om de nacompetitie te ontlopen. ‘’Afgelopen weekend maakte Hoek in de slotminuten gelijk, terwijl Rijsoord had moeten winnen. Wat je nu eigenlijk ziet in de Eredivisie, zie je ook gebeuren in de hoofdklasse. De clubs die onderaan de ranglijst staan, beginnen allemaal wedstrijden te winnen. Zo pakken Nootdorp en RVVH nu ook regelmatig punten.’’

‘’Swift heeft echter ook een aardig tik gekregen afgelopen weekend, toen zij met 7-2 verloren van VV Zwaluwen dus ook zij willen zich revancheren. Ik denk dat het team wat komend weekend het beste met de warmte op het kunstgrasveld kan omgaan, zal de doorslag gaan geven want de niveauverschillen in de brede middenmoot zijn mijns inziens niet zo groot.’’

Jeroen Troost verwacht een nipte overwinning (2-1) voor Rijsoord.

Total
1
Shares