Deze editie is V.V. Rijsoord de Club van de Week en deze week zullen er meerdere interviews afgenomen worden met betrokkenen van de club. Daarnaast zal er op vrijdag een voorbeschouwing plaatsvinden met het oog op de uitwedstrijd tegen A.V.V. Swift.

V.V. Rijsoord is opgericht op 15 mei 1924 onder de naam De Zwervers. In mei 1937 werd de huidige naam van de club aangenomen. Rijsoord is sinds 1959 aangesloten bij de KNVB en speelt al haar thuiswedstrijden op sportpark het Kraaiennest. Het clubgebouw waar Rijsoord tegenwoordig nog steeds gebruik van maakt, werd op 16 december 1972 officieel geopend door Kees Verplanke, de toenmalige burgemeester van Ridderkerk.

Historie van Rijsoord
Op sportief gebied hebben er rond de eeuwwisseling enkele hoogtepunten plaatsgevonden voor de club. Zo werd Rijsoord in 1997 ongeslagen kampioen in de tweede klasse en wist de club te promoveren naar de eerste klasse. In het seizoen 1998/1999 wist V.V. Rijsoord zich eenvoudig te handhaven en te eindigen op de vijfde plaats. Rijsoord wist deze goede prestaties door te trekken, want op 19 februari in het seizoen van 1999/2000 wist Rijsoord, voor het eerst in de historie van de club, te promoveren naar de hoofdklasse.

In de hoofdklasse kon de club niet overtuigen en was na een seizoen het avontuur in de hoofdklasse weer over. Sinds de degradatie is Rijsoord tot en met het seizoen van 2009/2010  actief geweest in de eerste klasse. Rijsoord wist in de allerlaatste speelronde op eigen veld de thriller tegen VVGZ in extremis te verslaan en als nummer twee, achter Heerjansdam, te promoveren naar de hoofdklasse.

Het verblijf van V.V. Rijsoord in de hoofdklasse was wederom, net als tien jaar eerder, beperkt gebleven tot één seizoen. De terugkeer in de eerste klasse liep ook anders dan verwacht. Via de nacompetitie werd er wederom gedegradeerd, nadat tweedeklasser Duiveland over twee wedstrijden te sterk bleek te zijn. Maar Rijsoord wist haar rug te rechten en wist in het seizoen van 2012/2013 direct weer te promoveren naar de eerste klasse. De club wist namelijk op overtuigende wijze kampioen te worden en liep pas in de voorlaatste ronde tegen de eerste nederlaag aan.

Het seizoen tot nu toe
Het seizoen begon vroeg voor de club uit Ridderkerk, want de eerste competitie wedstrijd werd al op 2 september  gespeeld. Dit was een thuiswedstrijd tegen Ter Leede en Rijsoord wist het seizoen goed te beginnen. De wedstrijd werd namelijk met 1-0 gewonnen. In de zes wedstrijden die hierop volgden, wist V.V. Rijsoord nog tweemaal te winnen, drie keer gelijk te spelen en slechts een keer te verliezen.  Zodoende wist Rijsoord 12 van de mogelijke 21 punten te behalen. Er werd gewonnen van RVVH (0-2) en Nootdorp (2-0). De wedstrijden tegen AFC (0-0), SteDoCo (1-1) en Smitshoek (1-1) bleven allen onbeslist. De wedstrijd die verloren ging was de uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels.

Na deze goede start wist Rijsoord zowel op 21 oktober als 28 oktober geen punten te behalen. Er werd namelijk met 4-2 verloren van Noordwijk en met 1-2 verloren van Zwaluwen. Rijsoord wist zich te herpakken en wist gelijk te spelen tegen Jodan Boys (2-2) en te winnen van zowel Swift (2-1) als Argon (2-3). Maar in de weken die hierop volgden, tot aan de winterstop, werden er veel punten verloren. Er werd namelijk verloren van FC ’s-Gravenzande (1-4) en Hoek (3-0) en gelijk gespeeld tegen Achilles Veen (1-1).

Na de winterstop gaat het niet goed met de club uit Ridderkerk. Rijsoord wist namelijk, tot nu toe, slechts vijf punten te behalen in elf wedstrijden. Er werd gewonnen van RVVH (1-0) en gelijk gespeeld tegen zowel Hoek (2-2) en Nootdorp (0-0). De andere negen wedstrijden gingen verloren: Noordwijk (1-8), Smitshoek (2-1), Rijnvogels (1-3), Ter Leede (3-1), SteDoCo (0-1), AFC (3-2), Achilles Veen (0-2) en FC ’s-Gravenzande (3-0).

Op het moment staat V.V. Rijsoord op de veertiende plaats met 25 punten uit 26 wedstrijden.