CvdW: V.V. Rijsoord - Eddy Bestebreurtje

Eddy Bestebreurtje (48) is eigenlijk al vanaf zijn geboorte betrokken bij V.V. Rijsoord. ‘’Sinds dat ik ken lopen, loop ik al bij de club rond. Ik was toen altijd bij mijn vader aan het kijken.’’ Zijn vader heeft namelijk 14 jaar lang in het eerste elftal van Rijsoord gespeeld. Momenteel is Bestebreurtje actief als de teammanager van het eerste elftal van de club.

Eddy Bestebreurtje is in de jeugd gaan voetballen bij V.V. Rijsoord, maar is in de oudere jeugd even gestopt met voetballen. Naar eigen zeggen heeft hij nooit heel hoog gevoetbald en speelde hij bij de senioren puur voor het plezier. Bestebreurtje was als speler actief op zaterdag. Dertien jaar geleden ging zijn oudste zoon voetballen en begon Eddy zijn trainerscarrière. Bestebreurtje heeft een aantal jaar zelf training gegeven, terwijl hij zelf nog actief was als speler. Aan zijn carriere als speler van de senioren is zeven jaar geleden een einde gekomen. De voornaamste reden hiervoor was dat het trainerschap en zelf spelen niet makkelijk meer te combineren was.

Nadat hij gestopt was als speler bij de senioren, heeft hij met enkele anderen het 35+ seniorenvoetbal opgestart op een doordeweekse avond. In de tussentijd is Bestebreurtje geswitcht van trainer naar grensrechter bij het elftal van zijn zoon. Zijn zoon kwam op een gegeven moment in de selectie-elftallen en daar waren gecertificeerde trainers.

Het eerste elftal
‘’Zodoende ben ik grensrechter geworden. Toevallig was er vijf jaar geleden een keer behoefte aan een grensrechter bij het eerste elftal en ben ik bij het team terechtgekomen. Vanaf dit seizoen ben ik actief als teammanager bij het eerste elftal.’’ Zijn zoon is gestopt met voetballen toen hij over zou gaan naar de JO-19. Bestebreurtje is zelf inmiddels ook gestopt bij het 35+ team, vanwege een slechte enkel door een motorongeluk, die enkele jaren geleden plaatsvond.

V.V. Rijsoord begon redelijk aan het seizoen in de Hoofdklasse, maar momenteel gaat het wat moeizamer voor de club uit Rijsoord. ‘’We hebben voor de winterstop 21 punten behaald, wat zeer goed is, maar helaas hebben wij deze lijn niet door kunnen trekken na de winterstop. Nog wel wat punten bij elkaar gesprokkeld en gelukkig gewonnen van onze plaatsgenoot RVVH.’’

Maar ondertussen is V.V. Rijsoord wel in de nacompetitie-zone  terecht gekomen. En met nog drie wedstrijden te gaan, zal Rijsoord alle zeilen bij moeten zetten om de nacompetitie om degradatie te ontlopen.

‘’Op basis van afgelopen zaterdag heb ik goede hoop dat wij de nacompetitie kunnen ontlopen. De afgelopen weken hebben wij weinig geluk gehad en zaten wij kwalitatief minder in de wedstrijd, maar afgelopen zaterdag hebben wij, op vechtlust en karakter, laten zien dat wij ook van de hoger geplaatste ploegen kunnen winnen. Helaas werd er in de laatste minuut toch de gelijkmaker gescoord. Als wij deze vechtlust en dit karakter de komende drie wedstrijden op kunnen brengen, dan geloof ik dat wij de nacompetitie om degradatie kunnen ontlopen.’’

De kracht van V.V. Rijsoord
Bestebreurtje: ‘’Rijsoord is een hele gemoedelijke club. Er wordt veel aan voetbalactiviteiten gedaan rondom senioren en junioren. Daarnaast doen wij als club ook heel veel aan andere activiteiten, zoals een koppelquiz, seniorendag, carnaval en een fiets vierdaagse. De club leeft en voor mij is er geen andere club.’’

Verwachting aankomend weekend
Eddy Bestebreurtje verwacht dat V.V. Rijsoord de uitwedstrijd tegen A.V.V. Swift gaat winnen en voorspelt een eindstand van 0-2 in het voordeel van Rijsoord.

 

Total
5
Shares