Barendrecht 1 komt zaterdag weer in actie in competitieverband. In de derde speelronde van de Derde Divisie gaan de rood/witten op bezoek bij ODIN ’59.

banner_koningsport_small_VJ
De ploeg uit Heemskerk heeft in het nog prille seizoen pas één duel gespeeld, want in de vorige speelronde ging er een streep door de ontmoeting bij Sportlust ’46. De promovendus uit Woerden kampte met enkele coronagevallen waardoor de ontmoeting met ODIN ’59 werd uitgesteld. Daardoor kruiste ODIN ’59 vooralsnog alleen de degens met Staphorst, eveneens hoofdklasse-promovendus. Tot enige verrassing ging de zege naar Staphorst, dat met een 3-1 overwinning uit Heemskerk vertrok.

Het betekende een valse competitiestart voor trainer Ted Verdonkschot. De gelouterde oefenmeester verruilde IJsselmeervogels deze zomer voor ODIN ’59. In het afgebroken vorige seizoen zaten de Heemskerkers de gedoodverfde kampioenskandidaat Sparta Nijkerk in de laatste speelrondes op de hielen. De achterstand van ODIN ’59 op de koploper was bij het afbreken van de competitie nog maar vijf punten. Gezien de vormcrisis waarin Sparta Nijkerk toen verkeerde, had ODIN ’59 stiekem nog wel op een inhaalrace gehoopt.

Barendrecht heeft al wel twee competitieduels in de benen, die allebei in een 1-1 gelijkspel eindigden. Trainer Richard Elzinga, net als Verdonkschot bezig aan zijn eerste competitieduels voor zijn nieuwe club, kon zaterdag wel leven met de remise tegen het sterke Sparta Nijkerk.

Een week eerder gaf Barendrecht vlak voor tijd de zege uit handen in Veenendaal, al had gastheer DOVO  op basis van de sterke tweede helft ook recht op een punt. Zaterdag moet dus de eerste driepunter van het seizoen in Heemskerk worden behaald. Elzinga kan dan weer beschikken over Qrushinco Rosina, de rappe buitenspeler die in de openingswedstrijd twee gele kaarten kreeg en daardoor voor de ontmoeting met Sparta Nijkerk geschorst was

Vorig seizoen won Barendrecht in de tweede speelronde met 4-3 bij ODIN ’59. Een paar weken later troffen beide ploegen elkaar weer in Heemskerk, toen in het kader van de KNVB-beker. Dat duel won ODIN ’59 na verlenging met 4-3 van Barendrecht. Verderop in het seizoen, op wat later de laatste speelronde van de competitie bleek, won ODIN ’59 op sportpark De Bongerd met 2-0 van Barendrecht.

Het duel tussen ODIN ’59 en Barendrecht begint zaterdag om 14.30 uur op sportpark Assumburg. Wie het duel wil bezoeken, moet zich vooraf of aan de kassa registreren.

Bron: Barendrecht

Klik hier voor meer informatie over Barendrecht
Klik hier voor meer artikelen over Barendrecht