BVV-Barendrecht-Sparta-Nijkerk

Met nog vijf minuten te gaan bij Sparta Nijkerk leek Barendrecht zaterdag op weg naar de eerste competitieoverwinning van dit seizoen. De rood-witten leidden door twee treffers van Niels Vorthoren met 2-1, maar voelden wel de druk van de thuisclub steeds verder toenemen. In een dramatische slotfase werd het alsnog 2-2 en in de extra tijd zelfs ook nog 3-2, waardoor de ploeg van trainer Richard Elzinga opnieuw met lege handen stond.

Barendrecht kent zo een beroerde start van het nieuwe voetbaljaar in de Derde Divisie en bevindt zich zelfs in de kelder van de afdeling die de Bongerd-ploeg zo graag weer snel zou verlaten.
Elzinga had enkele wijzigingen doorgevoerd na de nederlaag van vorige week tegen Excelsior’31. Aanvoerder Max van Dijk was geschorst, centraal achterin stonden nu Stanley Husen en Stef Swank. Op het middenveld draafde Ogur Altintas weer op, net als Romano van der Stoep. Kayo Renwarin en Anass Masrhalmi zaten op de bank, net als Peter de Lange, vorige week was dit trio nog basisspeler.

phonedirectVoorsprong
De eerste kans was voor de thuisploeg. Donny van der Wal stuitte op Barendrecht-keeper Jeffrey Verkerk. Daarna nam Barendrecht het heft in handen. Altintas raakte de paal, maar even later knikte Niels Vorthoren wel raak, 0-1. Zijn derde doelpunt alweer. Joey Jongman mikte net naast, net als aan de overkant Jerry Geurtsen. Barendrecht was heer en meester en ging met 0-1 rusten.Marouane Bakour schoot vlak na rust over. Even later toonde topscorer Vorthoren opnieuw zijn goede vorm. Hij rondde een voorzet van Altintas af, 0-2. Daarmee staat de routinier al op vier doelpunten, de gehele productie van Barendrecht.

De bezoekers leken op rozen te zitten, maar Sparta Nijkerk deed rap wat terug. Maurice de Ruiter maakte er 1-2 van, met nog een half uur te gaan.
Ugur Altintas kreeg een dot van een kans om Barendrecht weer te laten uitlopen, maar hij schoot over. Invaller Jesse van Nieuwerkerk overkwam het zelfde, hij kwam alleen voor Verkerk, maar miste.

Dominos_voorjaar2021Slotfase
Barendrecht moest in de slotfase terug, maar Sparta Nijkerk met een aantal verse krachten aandrong. Waar iedere rood-witte aanhanger voor vreesde, gebeurde vijf minuten voor tijd. Invaller Ricardo Fransberg maakte er 2-2 van. Maar nog was het leed niet voorbij. In de extra tijd was het Jesse van Nieuwkerk die met de 3-2 Barendrecht in diepe rouw dompelde. Uitzicht op een knappe zege was in negen minuten tijd verdampt in een onnodige nederlaag.

Sparta Nijkerk-Barendrecht 3-2 (0-1)
24. 0-1 Vorthoren, 53. 0-2 Vorthoren, 59. 1-2 De Ruiter, 85. 2-2 Fransberg, 90+4. 3-2 Van Nieuwkerk. Scheidsrechter Shukrula, gele kaarten: Monster, Verkerk (Barendrecht), Van der Wal (Sparta Nijkerk).
Opstelling Sparta Nijkerk: Hoogewoning; Geurtsen, Van Groen (69. Van den Brink), Krant (46. Van Nieuwkerk), Ahrens, Leeflang, Bakkenes, Van der Wal, Buitenhuis, De Ruiter (75. Fransberg) en Burgerhout (69. Diderik).
Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Swank, Cornet; Altintas (66. De Lange), Jongman, Monster; Vorthoren, Van der Stoep en Bakour (79. Rosina/85. Masrhalmi).

Voor meer informatie over BVV Barendrecht, klik hier.
Meer artikelen lezen over BVV Barendrecht, klik hier.

Bron: BVV Barendrecht