Barendrecht is er zaterdag niet in geslaagd afstand te nemen van de onderste plaatsen in de Tweede Divise. De inhaalwedstrijd in en tegen Hardenberg ging met 2-1 verloren. De rood-witten hadden bij rust een 1-0 voorsprong, maar zagen HHC na de onderbreking twee keer scoren. Er kwamen daarna nog kansen, maar uiteindelijk stond de ploeg van trainer Jack van den Berg weer met lege handen.

De oefenmeester kon zaterdag weer beschikken over Elson Almeida en Emilio Samsey, zij stonden in de basis. Yarick Dorst en Bas Mourits begonnen op de bank. Voorin was er een weer eens een plek ingeruimd voor Rowendley Martijn. Hardenberg-Barendrecht geldt als een klassieker in de top van het amateurvoetbal, want beide clubs spelen al sinds het begin van de Topklasse en daarna de Tweede Divisie op het allerhoogste niveau. Het duel werd eerder dit jaar vlak voor de aftrap alsnog afgelast. Dus moest Barendrecht zaterdag opnieuw de bijna 200 kilometer lange reis met de bus naar Overijssel afleggen.

Rowendley Martijn was betrokken bij het eerste gevaar. De snelle aanvaller kwam voor het doel maar mikte over. Daarna waren er kansen voor Delano a Cohen en Max van Dijk, zonder resultaat. Maar na een kwartier kwam Barendrecht op voorsprong. Irvingly van Eijma had een hoekschop geforceerd, die door Jeffrey Aarts bij de tweede paal knap binnen werd geknikt, 0-1. Een voorsprong voor Barendrecht die in die fase verdiend was.

Hardenberg deed snel wat terug, maar doelpuntenmaker Aarts zelf kon voorkomen dat het direct 1-1 werd. Ook bleek Nick van der Ploeg een betrouwbare sluitpost bij kansen van onder anderen Van Benthem, Bouws en Hemmink. Barendrecht overleefde het HHC-stormpje en haalde met 0-1 de rust.

Invaller
Maar net als vorige week tegen Kozakken Boys zorgde een invaller bij de tegenstander voor de gelijkmaker. Ravelino Junte kwam er na de rust in en bracht HHC Hardenberg na een kleine tien minuten op gelijke hoogte, 1-1. Barendrecht probeerde wat terug te doen, maar Van Eijma vond doelman Nijland op zijn weg.

Twintig minuten voor tijd gebeurde waar alle Barendrecht-volgers voor vreesden, het werd 2-1 door Rick Hemmink na een foutje van Samsey. Weer moest Barendrecht in de achtervolging. Van den Berg stuurde de invallers Christian Dabaghian en Bas Mourits naar het front. Er kwamen kansen voor Van Eijma (met een hakje), Martijn (schot naast), Monster en Aarts (voorlangs). Het bleef 2-1, Barendrecht reisde terug met het gevoel dat er meer in gezeten had.