HELLOUW – De ervaren trainer Ron Laros wil in het tweedeseizoen bij ASH graag zijn doelstelling halen en dat is een plaats in het linkerrijtje. ,,Ten opzichte van het vorig seizoen is ASH voetballend vooruitgegaan, maar ik heb Marijn Hak en Danny Bijl noodgedwongen een linie terug moeten halen naar het middenveld. Dat is beslist ten koste van het scorend vermogen gegaan.”

Laros zat begin april in een moeilijke fase in zijn leven. De ras-Tilburger is enig kind en het ging niet goed met zijn vader, de man die hem zijn hele voetballeven overal volgde. ,,Hij is in de eerste week van april overleden. Ik heb in die fase het voetballen even laten lopen. Ik ben blij met ASH, dat het in die voor mij zo moeilijke periode van mij heeft overgenomen. Ik heb ook toen opnieuw veel steun gehad van alleskunner Tobi Bambacht, die dit seizoen ook weer een aantal keer onder de lat heeft gestaan.”

Volgend seizoen stopt eerste doelman Arjan Klip. Laros hoopt dat er een enthousiaste keeper in het gat springt dat dan ontstaat. ,,Voor een kleine club als ASH zijn dergelijke posities niet gemakkelijk in te vullen. Ik ben tevreden over de ontwikkeling van twee talenten vanuit eigen dorp.”

Hij vervolgt: ,,Ik voeg hoe dan ook een derde seizoen aan mijn verblijf in Hellouw toe. Het is waarschijnlijk de kleinste club in de regio, maar ze hebben alles echt top voor elkaar. Onlangs is de nieuwe accommodatie geopend. Alles met eigen leden gerealiseerd. Ik vraag mij wel af hoelang dergelijke kleine clubs overeind blijven. Ik hoop zolang mogelijk, maar men is afhankelijk van de overheid. Houden zij kleine kernen leefbaar of moeten clubs als ASH en Herwijnen op termijn samen verder.”

De 57-jarige Laros weet waar hij over praat. Hij is 33 jaar trainer, behaalde vijf kampioenschappen en zestien periodetitels. Hij was trainer bij GFC/Tilburg, Nemelaer, Wilhelmina’26, Rijswijkse Boys, NOAD’32 (2x), Sparta’30, GVV’63, Kozakken Boys A1, Heukelum, Giessen, Zuilichem en nu dus ASH.