RENE MILOT

Met René Milot als opvolger voor Robin Borremans koos vierdeklasser ZBVH niet alleen voor een trainer van een andere generatie, maar ook met een andere voetbalvisie en een ander speelplan. Dat is nog even wennen, getuige de huidige stand op de ranglijst in 4H.

ZUID-BEIJERLAND – Robin Borremans drukte de afgelopen jaren duidelijk zijn stempel op ‘Hercules’, met zijn benadering, zijn uitstraling, zijn visie en ideeën. Het vertrek van de oud-speler van onder andere ’s-Gravendeel luidde een nieuw tijdperk in bij ZBVH, dat in februari van dit jaar met de gepokte en gemazelde René Milot koos voor een koerswijziging. De opdracht die de ervaren keuzeheer namelijk meekreeg was om de Zuid-Beijerlandse speelwijze niet alleen tegen het licht te houden, maar ook te wijzigen. ZBVH wilde ‘meer voetbal’ brengen en moest breken met de speelstijl die toch uitstekend gerendeerd had in het voorgaande seizoen, dat net niet had geresulteerd in promotie naar de derde klasse.

Inmiddels is ZBVH een tweetal maanden in competitie met de nieuwe trainer René Milot en is duidelijk dat de metamorfose in speelwijze tijd vergt om tot uitstekende resultaten te leiden. Met acht punten uit de eerste zeven wedstrijden is ZBVH bescheiden geklasseerd in de Hoeksche Waards georiënteerde vierde klasse H waar streekgenoot GOZ de eerste viool speelt. En dat terwijl de doelen toch echt anders liggen in Zuid-Beijerland. Milot gaf namelijk al eerder aan dat hij minimaal voor een periodetitel wil gaan spelen met zijn brede selectie. Hij krijgt daarbij overigens ondersteuning van Pascal Hoek, de clubman die ook het trainerstraject is ingeslagen en de gedroomde opvolger van Milot bij de rood-zwarten lijkt.

De prestaties en de uitvoering van de speelwijze zijn tot op heden nog niet constant genoeg om ZBVH op te stuwen in de vaart der volkeren van de vierde klasse H. Als het kwartje echter gaat vallen en die constante erin gaat komen, lijkt de ploeg alsnog jacht te kunnen gaan maken op de doelen die de huidige oefenmeester heeft gesteld. In Zuid-Beijerland moet niets, maar de ervaren Milot weet dat zijn ploeg tot meer in staat is dan tot nu toe gepresteerd is.