Het deelnemersveld van UEFA Futsal EURO 2022 begint al aardig vorm te krijgen. Tijdens de kwalificatieperiode in maart, wisten 6 landen zich te kwalificeren. Dat houdt in dat zij zich – naast gastland Nederland – mogen opmaken voor het EK, dat begin volgend jaar wordt gespeeld in Amsterdam en Groningen.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

De openingswedstrijd wordt gespeeld op 19 januari 2022, de finale vindt plaats op 6 februari. Het wordt het grootste Europees kampioenschap futsal ooit. In totaal doen er 16 landen mee.

Andere route

Omdat er een recordaantal landen meedoen, is ook de route richting kwalificatie aangepast. Ieder land speelt in een poule van vier landen in totaal zes wedstrijden. De groepswinnaars en de zes beste nummers twee plaatsen zich voor het eindtoernooi. De laatste deelnemer plaatst zich  in november tijdens de play-offs.

In de afgelopen kwalificatieronde plaatsen Azerbeidzjan, Bosnië & Herzegovina, Kroatië, Italië, Rusland en Spanje zich al voor het EK. Het deelnemersveld zal in april verder worden aangevuld, als de volgende kwalificatieduels worden gespeeld.

Bron: KNVB