Omdat wij van de generatie zijn die is opgegroeid met modder, klei en her en der een plukje gras, zijn we van mening dat het spelletje voetbal hier ook op gespeeld moet worden. Natuurgras. We maken gebruik van de faciliteiten en de ‘biljartlakens’ van de v.v. Heerjansdam. Dat maakt deze 35+ competitie uniek in de regio Drechtsteden.

Wij spelen onze competitiewedstrijden op de zaterdagmiddag en niet op doordeweekse avonden. Op deze manier heeft iedereen de ruimte om ‘s ochtends met de kinderen naar de sportclub te gaan of wat langer op bed te blijven liggen en ‘s middags de voetbalschoenen aan te trekken en een lekker potje te ballen. Bovendien wordt er op deze manier de mogelijkheid geboden op de evenzo belangrijke 3e helft.

Lijkt dit je wat? Profiteer dan nu van een zeer aantrekkelijk contributietarief ( je betaalt slechts € 75,- voor een heel seizoen!) en schrijf geschiedenis door ervoor te zorgen dat jouw team aan de start staat van het allereerste 35+seizoen op natuurgras in de geschiedenis van v.v. Heerjansdam.
Wordt lid en schrijf je team in via https://www.vvheerjansdam.nl/501/lid-worden/.
Meer informatie kan je aanvragen door een vraag te posten of te mailen naar 35@vv.heerjansdam.nl. We zien je graag in september 2019!

We krijgen steun uit alle hoeken. Het regent complimenten. De animo is groot. We worden met de dag concreter. Maar er bestaan ook nog wat vragen. Daarom een update over de opzet van de 35+ competitie van onze kant:

★ Wedstrijddag: zaterdag (1e speelronde: 14 september 2019).

★ Aanvang: 15.00 uur.

★ Locatie: v.v. Heerjansdam

★ Ieder team speelt 1 keer per 2 weken.

★ Er is 1 aanvoerder/woordvoerder/contactpersoon per team die als aanspreekpunt voor het team fungeert.

★ De eerste stap is lid te worden van v.v. Heerjansdam tegen het speciale 35+ tarief van € 75,- per persoon per seizoen. Als dit afgerond is word je automatisch opgenomen in de 35+ competitie. Doe dit hier: https://www.vvheerjansdam.nl/501/lid-worden/
Je kunt je uiteraard als individu inschrijven; handiger is echter om je aanvoerder/woordvoerder/contactpersoon in te schakelen en deze direct het hele team lid te laten maken en in te schrijven voor de competitie. Op deze manier weet je zeker dat alle spelers speelgerechtigd zijn.

★ Iedere speler is 35 jaar of ouder, met andere woorden: geboren in september 1984 of daarvoor. Het is toegestaan om per team 2 dispensatiespelers op te nemen. Hier is echter 1 voorwaarde aan verbonden: deze dispensatiespelers mogen jonger dan 35 jaar zijn, maar moeten minimaal 32 jaar zijn, dus van september 1986 of daarvoor. In de praktijk blijkt het verstandig om een team samen te stellen van minimaal 10 spelers, rekening houdende met afzeggingen/blessures of andere verplichtingen.

★ Tenues worden door de ingeschreven teams zelf verzorgd. Wees creatief: koop met elkaar een mooie aanbieding of ga op zoek naar een sponsor. Bij wedstrijden waar de tenues van beide teams teveel op elkaar lijken kan er gebruikt gemaakt worden van gekleurde hesjes. Het thuisspelende team speelt dan met de hesjes.

★ Omdat we op natuurgras spelen worden evt. afgelaste wedstrijden verplaatst naar de daarvoor bestemde inhaalweekenden. In uitzonderingsgevallen kan er in overleg met de club uitgeweken worden naar een doordeweekse avond.

★ We mogen gebruik maken van de materialen en faciliteiten van de v.v. Heerjansdam. Bij grote drukte kan er een beroep op de spelende teams worden gedaan de kleedkamer met elkaar te delen.

★ Sportiviteit en respect voor de ter beschikking gestelde materialen en kleedkamers staan voorop.

Dan nu de spelregels:

★ We spelen 7 tegen 7 op een half veld. Ieder team bestaat uit 1 keeper en 6 veldspelers.

★ Er wordt gespeeld zonder scheidsrechter en men mag onbeperkt wisselen. Er wordt gewisseld van achter het eigen doel.

★ Spelbegin: De wedstrijd begint of wordt na een doelpunt hervat in het midden van het speelveld. De tegenpartij moet een afstand van minimaal 8 meter in acht nemen. De uitspelende ploeg neemt de aftrap waarbij de wedstrijd start.

★ Buitenspel: Is niet van toepassing.

★ Indribbelen bij uitballen.

★ Strafschop: De afstand doellijn –penaltystip bedraagt 8 meter.

★ Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen.

★ Speelduur: 2 x 30 minuten. Thuisspelende ploeg verzorgt de thee in de rust.

★ De einduitslag wordt door beide aanvoerders van de teams gecorrespondeerd naar 35@vvheerjansdam.nl of via de messenger op deze Facebook-pagina.

Hoe cool is dat?