Rijnmond-HVC'10-Westland

Een complex om U tegen te zeggen, een jeugdopleiding die staat en een eerste elftal dat met voornamelijk Hoekse jongens in de tweede klasse speelt. HVC’10 viert het tiende seizoen na de fusie tussen Hoekse Boys en Hoek van Holland in een goede staat.

”Er is best wel wat gezeurd over de club”, doelt Jeffrey van den Bos, speler van HVC’10, op de verhalen rond de financiële problemen. “Maar het jubileum is nu vooral een moment om als lid van HVC’10 om trots op te zijn. Wat mij betreft zelfs beretrots.”

Vandaar ook dat HVC’10 een jubileumcommissie heeft opgetuigd, waarvan Van den Bos voorzitter is. “We zijn met negen man, maar worden van alle kanten ondersteund. Aad Moerman is één van onze adviseurs.”

Hij noemt speciaal die naam, want Moerman was één van de initiatiefnemers van de Hoekse fusie. Een geslaagde fusie, waarbij de krachten van twee dorpsclubs zijn gebundeld tot een nog sterker geheel. “Zonder dat daarbij het karakter van de clubs verloren is gegaan. Ik durf rustig te zeggen dat HVC’10 nog altijd de familieclub is die Hoekse Boys en Hoek van Holland waren. Het bewaren van die identiteit, dat was de grootste opgave.”

Er staat een prachtige accommodatie. Sportpark De Rondgang is één van de mooiste van de regio. “Tegenstanders komen kwijlend het complex op. Het is ook om door een ringetje te halen”, is Van den Bos niet helemaal onbevooroordeeld. “We hebben er een vierde veld bijgekregen. Het ligt er prachtig bij.” Niet minder trots is Van den Bos op de hoofdsponsor. Met StenaLine op de borst maakt HVC’10 de sier. “Het contract is onlangs verlengd met drie jaar.”

De viering van het 10-jarig jubileum centraliseert zich rond juni, als er een groot feest wordt gehouden, inclusief jubileumloterij. Het jubileumseizoen wordt opgeluisterd met een Voetbalplaatjesactie bij Albert Heijn. “Voor het stickerboek moet de hele club binnenkort op de foto”, aldus Van den Bos.

Daarnaast verschijnt er iedere maand een terugblik van de clubgeschiedenis op de website. “Met telkens een ander item. Over het eerste elftal, maar ook over andere zaken. Zo willen we de mensen warm gaan maken voor het feest.”