Het gros van de nacompetitie wedstrijden in de regio Zuid I zijn inmiddels afgewerkt. De winnaars en verliezers zijn bekend. Voor Wolfaartsdijk en SVNWK staat woensdag nog de finale voor een plek in de derde klasse op het programma. Wij nemen de resultaten van deze regio door.
Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear
Eerste Klasse
VV Woudenberg en FC Breukelen waren de ploegen die aan het einde van het reguliere seizoen op de nacompetitie plekken stonden voor lijfsbehoud in de eerste klasse. De Zwerver, Yerseke, Heukelum, Wieldrecht, NSVV en MZC’11 vochten voor een plek naar de eerste klasse dankzij een (vervangende) periode te hebben afgedwongen.

In de eerste ronde mocht Woudenberg aantreden tegen Yerseke. Het doek was direct gevallen voor Woudenberg want Yerseke bleek met 0-1 te sterk. FC Breukelen deed wel zijn plicht door op eigen veld Heukelum met 3-0 te verslaan. De Zwerver speelde ook in de eerste ronde een thuiswedstrijd. MZC’11 kwam op bezoek bij sportpark De Schans en werd met 3-1 weer richting Zierikzee gestuurd. De laatste wedstrijd in die eerste ronde bestond uit NSVV en Wieldrecht. Hier trok Wieldrecht aan het langste eind door in Numansdorp met 0-2 te winnen.

In de halve finales mocht eersteklasser FC Breukelen afreizen naar Kinderdijk voor het treffen met De Zwerver. Ook zij strandde in de nacompetitie dankzij een klinkende 3-0 overwinning van De Zwerver. Yerseke ontving in de andere halve finale Wieldrecht. Ook hier bleek een groot krachtsverschil. Yerseke mocht zich op gaan maken voor de finale dankzij een 4-0 overwinning.

Er kwam dus sowieso een extra promovendus in de eerste klasse. In Dinteloord werd de finale gespeeld tussen Yerseke en De Zwerver. Die laatste club won met 2-1 waardoor zij volgend seizoen mogen uitkomen in de eerste klasse. Volgend seizoen mag Yerseke het dus opnieuw proberen in de tweede klasse. Hierin krijgen zij tegenstand van beide eersteklassers Woudenberg en FC Breukelen die afdalen.

Tweede klasse – Derde klasse
In deze afdeling waren er zestien ploegen die tegen elkaar moesten voetballen voor twee plekken in de tweede klasse. Voor Drechtstreek, Arkel, Bruse Boys en ’s-Heer Arendskerke de opdracht om drie rondes te overleven en zo volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse uit te komen. Twaalf clubs uit de derde klasse probeerden hier echter een stokje voor te steken.

Voor Drechtstreek hield dit avontuur al snel op. In de eerste ronde kregen zij op eigen veld met 1-4 een pak op de broek van Streefkerk. Arkel wist op eigen veld met dezelfde cijfers wel te zegevieren. BLC werd terug naar huis gestuurd. Ook Bruse Boys wist de eerste ronde te overleven, al was het een minimale overwinning. Prinsenland werd met 1-0 verslagen. Voor ’s-Heer Arendskerke viel net als Drechtstreek het doek in de eerste ronde. Dankzij een 0-1 nederlaag van Luctor Heinkenszand werden zij teruggestuurd naar de derde klasse.

In de tweede ronde mocht Arkel het opnemen tegen Dilettant, dat zelf achtste werd in de derde klasse maar zich toch wist te plaatsen voor de nacompetitie en dus ook de eerste ronde overleefde door met 0-4 te winnen bij GVV’63. Arkel wist ook de ploeg uit Krimpen aan de Lek naar huis te sturen door met 3-2 te winnen. Bruse Boys verloor en degradeerde in de tweede ronde van RCS dankzij een pijnlijke 0-4 nederlaag.

De finales bestonden uit Arkel tegen Streefkerk en Luctor Heinkenszand tegen RCS. Arkel wist het uiteindelijk niet te redden in de finale. De eindstand was 1-1 waarna de Streefkerkers beter bleken te zijn in penalty’s. De andere promovendus is RCS. Zij versloegen de Zeeuwen uit Heinkenszand met 1-3 en mogen zich ook gaan opmaken voor de tweede klasse. Opvallend in deze nacompetitie is dat alle vier de tweedeklassers het op een gegeven moment moesten afleggen.

Derde klasse – Vierde Klasse
Meerdere afdelingen betekenen ook meerdere ploegen die in de nacompetitie belanden. Maar liefst acht clubs streden voor lijfsbehoud en zestien voor promotie naar de derde klasse. Omdat er zo veel teams hieraan meedoen behandelen we de teams die tegen degradatie speelden.

De eerste was Merlijn. Voor hun hield het avontuur snel op en degradeerde al in de eerste wedstrijd die ze speelde. Op eigen sportpark verloren zij van Dongen met 0-2. FC Perkouw had na 90 minuten niet genoeg om af te rekenen met Steenbergen. Uiteindelijk won de club uit Berkenwoude wel en gingen zij dus door. Duiveland en Zaamslag wonnen ook allebei van respectievelijk SPS en MZVC. Nieuwdorp en Krabbendijke hadden beide geen vierdeklasser in de eerste ronde, maar troffen elkaar. Nieuwdorp ging een ronde verder na het nemen van penalty’s. Ook Groot Ammers en Noad’32 stonden als derdeklassers tegen over elkaar. Hier moesten er eveneens penalty’s aan te pas komen, waarna Groot Ammers verder ging.

Afgelopen weekend stonden de finales op het programma. Zaamslag trof daarin Duiveland. Een spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-2 overwinning voor Zaamslag waardoor zij in de derde klasse mogen blijven acteren terwijl voor Duiveland het doek is gevallen. Perkouw wist in de finale niet lijfsbehoud te realiseren. Dongen bleek met 0-2 te sterk en dus degradeerde zij ook naar de vierde klasse. Nieuwdorp trof Groot Ammers. Beide ploegen hadden in de vorige ronde penalty’s nodig en ook in deze finale moest daarin de beslissing vallen. Nieuwdorp nam de strafschoppen beter en realiseerde lijfsbehoud terwijl Groot Ammers afzakt.

ZBC’97 promoveerde afgelopen weekend. In een doelpuntrijk duel wist de club uit Zwijndrecht met 5-3 te winnen van OSS’20. Ook MOC’17 uit Bergen op Zoom promoveerde naar de derde klasse. In het duel met The Gunners wonnen zij met 4-1. Eén finale wordt woensdag 22 juni nog gespeeld. Wolfaartsdijk en SVNWK staan dan tegenover elkaar.

Klik op VoetbalJournaal voor het laatste amateurnieuws.