landelijkouderpanel

Vanaf de (reserve)bank je mening geven over opvoeden en onderwijs? Dat kan. Via het Landelijk Ouderpanel vragen we ouders mee te doen aan korte peilingen over onderwerpen die er toe doen. Voor jou als ouder én voor je kind. Bijvoorbeeld over de overgang van de basisschool naar de middelbare school, hoe je kind omgaat met sociale media of wat jij vindt van de nieuwe mogelijkheden om vaderschapsverlof op te nemen.

Jouw mening is belangrijk, want je kunt écht iets veranderen voor je kind. Jouw mening, én die van de ruim 5300 andere ouders in het panel, bespreken we bijvoorbeeld met de media, Tweede Kamer en soms zelfs de minister van Onderwijs. En we zorgen ervoor dat de opvoedinformatie voor ouders aangepast is op wat jij fijn vindt en nodig hebt. Kortom: vanaf jouw bank heb je iets te zeggen over wat er in Nederland voor ouders en kinderen bedacht wordt.

Meld je via deze link meteen aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Wat heeft het Landelijk Ouderpanel tot nu toe bereikt?
In de ruim 3 jaar dat het Landelijk Ouderpanel bestaat hebben we al veel bereikt. De resultaten kwamen meerdere keren in tv-programma Kassa, in het NOS journaal en in verschillende landelijke kranten. We hebben de uitsluiting van kinderen op scholen aangepakt en mee mogen praten over de uitwerking van de coronamaatregelen op scholen. We lieten de richtlijnen en informatie van het consultatiebureau beter aansluiten bij de wensen van ouders. Een paar ouders uit het panel zaten zelfs aan tafel bij een groot onderzoeksinstituut om te bespreken hoe professionals beter met ouders kunnen communiceren.

Hoe werkt het?
Aanmelden doe je met je emailadres en naam. Daarna vragen we je om een aantal gegevens over jezelf en je gezin in te vullen, zodat we je uit te kunnen nodigen voor peilingen die voor jou relevant zijn. Heb je pubers? Dan nodigen we je niet uit voor een peiling over de kleuterperiode. Ongeveer één keer per maand krijg je een mail met een uitnodiging voor een online peiling. Je beslist zelf of je mee wil doen, er is geen enkele verplichting. Je kunt dus rustig een keer overslaan als het niet uitkomt. Heb je meegedaan? Dan krijg je van ons een mail met de resultaten en wat we daarmee doen. Vanzelfsprekend gaan wij zorgvuldig om met jouw gegevens én de antwoorden die je geeft en kun je je op elk moment weer uitschrijven voor het panel.

Wil jij ons hier ook bij helpen? Meld je dan aan voor het Landelijk Ouderpanel.