Sinds februari van dit jaar bestaat het bestuur van SV Buren uit negen nieuwelingen, die zijn opgestaan om de club uit de Oranjestad naar een hopelijk mooie toekomst te leiden. Een van hen is Jan-Roel Wolters (47), die zich als vicevoorzitter graag inspant voor de zondag vierdeklasser.

HappyPoint_desinfectie

Een flinke poos werd SV Buren geleid door een interim-bestuur, dat de beslissingen nam bij de club die zo’n driehonderd leden telt. Afgelopen februari stond er een compleet nieuwe groep van betrokken vrijwilligers op, die samen de schouders eronder zet. “Er waren wel belangstellenden voor vacatures, maar niemand zag het zitten om een enorm takenpakket op zich te nemen. Op deze manier hebben we de taken mooi verdeeld, zodat je als bestuurslid geen vijf dagen per week in de weer bent voor SV Buren. Want dat is wat veel van het goede”, aldus vicevoorzitter Jan-Roel Wolters.

Verenigingsleven
Wolters is al meer dan 25 jaar lid van SV Buren, waar hij in verschillende levensfases voetbalde. “Eerst in mijn jeugd en later keerde ik als senior terug bij teams als het derde en vierde elftal. Ik was een echte verdediger, die ooit eenmaal meedeed bij het eerste toen ze geloof ik wel heel veel spelers misten”, zegt Wolters grinnikend. “Ik vond voetbal altijd leuk, maar het hele verenigingsleven nog veel leuker. Mijn zoons spelen in de JO15 en de JO19 en mijn dochter in de JO14. Ik vind het erg leuk om hun wedstrijden te bekijken. Op ons gezellige sportpark maak ik in de weekenden altijd graag een praatje met Jan en alleman. Ik geniet van de onderlinge verbondenheid bij onze gezellige dorpsclub.”

Wolters is tevreden over het functioneren van het nieuwe bestuur, waarin hij in zijn rol als vicevoorzitter Jan Kruisbergen ondersteunt, die aan het hoofd staat van de vereniging. “De lijntjes van de bestuursleden naar de commissies en overige leden zijn kort en de besluitvorming verloopt soepel. Hier kent iedereen elkaar ook erg goed, dat is het voordeel van onze dorpsclub. We weten wat we aan elkaar hebben”, aldus Wolters, die ook altijd betrokken is bij het jaarlijkse Oranjestad toernooi, wanneer er ongeveer vierhonderd kinderen over sportpark ’t Hulster dartelen.

Ledenwerving
SV Buren maakt onderdeel uit van de club BVV Buren, waarin de zeven voetbalverenigingen uit de gemeente onderlinge afspraken maken over vitaliteit. Daarnaast is de club van oranje en zwart uiteraard erg bezig met de eigen toekomst. “We willen uiteraard financieel gezond blijven en ervoor zorgen dat iedereen met plezier bij ons blijft voetballen”, zegt Wolters. “Daarnaast denk ik dat we aan de slag moeten met ledenwerving, want de aanwas van jeugd laat helaas een beetje te wensen over. Gelukkig hebben we nu in elke leeftijdscategorie nog minimaal één team en dat willen we graag zo houden. En nieuwe vrijwilligers: die ontvangen we sowieso met open armen”, voegt de vicevoorzitter toe. “Daar kan je er als amateurclub nooit genoeg van hebben.”

Klik hier voor meer artikelen over SV Buren.
Klik hier voor meer informatie over SV Buren