Het weekend is weer voorbij en dus zijn de wedstrijden in de tweede ronde van de landelijke amateur nacompetitie ook weer gespeeld. Dat betekent dat er weer een aantal clubs gedegradeerd of gepromoveerd zijn. Vanaf de tweede divisie tot aan de eerste klasse. Alle niveaus zullen hier behandeld worden.
Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear
Tweede divisie – Derde divisie
Beide ploegen uit de tweede divisie die moesten vechten voor lijfsbehoud hadden de week hiervoor al de eerste ronde overleeft. Afgelopen week stond de tweede ronde op het programma. Eerst werd op woensdag de heenwedstrijd gespeeld en afgelopen zaterdag de return.

Kozakken Boys, de nummer zestien van de tweede divisie, mocht aantreden tegen DVS’33 uit Ermelo. Woensdag 15 juni stond dus de heenwedstrijd in Ermelo op het programma. Deze wedstrijd kende echter geen winnaar en eindigde in 1-1. Beide teams hadden dus nog volop geloof in een plek in de finale. De terugwedstrijd op 18 juni in Werkendam werd uiteindelijk gewonnen door de tweede divisionisten. De droom voor DVS’33 is hiermee voorbij en Kozakken Boys mag nog aantreden voor lijfsbehoud.

In die finale wacht of GVVV of HSC’21. GVVV eindigde één plaats onder Kozakken Boys op de ranglijst, maar boven hekkensluiter ASWH. In beide wedstrijden bleek GVVV te sterk. Zowel in Veenendaal als in Haaksbergen wisten zij met 3-1 te winnen. Dat betekent dat de nummer zestien en zeventien van afgelopen seizoen in de tweede divisie het onderling mogen uitmaken wie handhaaft en wie degradeert. Aanstaande woensdag wordt er eerst afgetrapt in Werkendam en zaterdag 25 juni speelt GVVV thuis in de return.

Derde divisie – Hoofdklasse
Voor de plekken in de derde divisie waren de tweede rondes ook direct de finales. Wel gespeeld over twee wedstrijden. SC Feyenoord mocht na de winst op Genemuiden aantreden tegen VVOG uit Harderwijk. VVOG speelt al een aantal jaar in de derde divisie en wist zich over twee wedstrijden dan ook dit seizoen weer te handhaven. Na eerst thuis met 3-1 te hebben gewonnen, versloegen ze de Rotterdammers ook op Rotterdam-Zuid met 0-1. Voor SC Feyenoord betekent dat dat zij volgend seizoen weer actief zullen zijn in de hoofdklasse.

In de andere finale stond ook een amateurtak van een betaald voetbal organisatie, namelijk die van Volendam. De vorige ronde wisten zij Zwaluwen over twee wedstrijden aan de kant te zetten terwijl tegenstander ARC zegevierde tegen ODIN’59. In Alphen won Volendam de uitwedstrijd met 0-1 en had dus een goede uitgangspositie voor de thuiswedstrijd. Er kwam in deze wedstrijd uiteindelijk geen winnaar en dus speelt Volendam volgend seizoen ook in de derde divisie terwijl ARC weer, samen met SC Feyenoord, in de hoofdklasse zal acteren.

Hoofdklasse – Eerste klasse
Wie er bij SC Feyenoord en ARC zullen komen wordt aanstaande zaterdag bekend gemaakt. Afgelopen zaterdag stonden de halve finales op de agenda. DUNO speelde vorig seizoen in de hoofdklasse en mochten aantreden tegen Honselersdijk, nadat ze eerder Blauw Wit’34 al uitschakelde. DUNO wist ook deze ronde te overleven door een 5-2 overwinning en staan dus in de finale om lijfsbehoud. In die finale komen zij WNC tegen. WNC schakelde in de eerste twee rondes al RVVH en ONS Sneek uit.

De tweede finale zal bestaan uit WHC en Nieuwenhoorn. WHC mocht de eerste ronde nog overslaan en stroomde dus in de tweede ronde pas in. Hierin troffen zij Voorschoten’97 die ze met een 5-1 nederlaag weer naar huis stuurde en dus was de finale redelijk eenvoudig bereikt. Hetzelfde geldt voor Nieuwenhoorn. Ook zij mochten de eerste ronde overslaan, maar kregen in de ronde er na wel een team uit de derde divisie, namelijk Scherpenzeel. Nieuwenhoorn wist thuis te winnen met 2-0 en mag dus blijven hopen op promotie.

De laatste twee teams die aanstaande zaterdag tegenover elkaar zullen staan zijn SDV Barneveld en Nootdorp. SDV mocht eveneens een ronde overslaan en trof afgelopen zaterdag Sliedrecht. Eindstand bij deze wedstrijd was 1-1. Uiteindelijk moesten er penalty’s genomen worden en trokken zij aan het langste eind. Nootdorp moest wel vanaf ronde één aan de bak. Eerst werd er gewonnen van DZC’68 met 4-1. Afgelopen zaterdag kwam SDC Putten op bezoek. Ook zij werden naar huis gestuurd. Nootdorp wist met 3-1 te winnen en mag dus aantreden tegen SDV Barneveld.

Klik op VoetbalJournaal voor het laatste amateurvoetbal nieuws.