midden-brabant-mathieu-schellekens-wie-pakt-de-derde-editie-haarsteeg

RKDVC eindigde vorig jaar als zevende en Haarsteeg en Vlijmense Boys wisten degradatie te voorkomen via de nacompetitie. Omdat RKVV Nieuwkuijk er niet in slaagde om te promoveren, spelen de vier clubs uit de gemeente Heusden ook dit seizoen weer knetterende derby’s in de derde klasse C. Dit betekent ook dat zij uitvechten wie de derde winnaar wordt van de derde Willy Naessens Derby Cup. Vier spelers blikken vooruit op de onderlinge competitie.

Wie is Mathieu Schellekens?
“Ik speel heel mijn leven al bij Haarsteeg en ben een echte aanvaller. Ik ben een van de ervaren spelers in het team en pik geregeld mijn goals mee.

In de tweede competitiewedstrijd dit seizoen was ik driemaal trefzeker, een fi jne start voor mij en de club. Ik speel al ongeveer tien jaar in het eerste en heb al veel meegemaakt. Met het eerste heb ik in de tweede klasse gespeeld en succes gehad in die klasse, dat was de mooiste periode.”

Wat vind je van de Willy Naessens Derby Cup?
“Ik vind de cup een prachtig initiatief. Het is mooi dat je een geldprijs kunt winnen als club. Bovendien is de onderlinge competitie een extra motivatie voor ons als spelers. De stand van de Willy Naessens Cup checken we uiteraard direct na een derby. We hebben de cup nog nooit gewonnen en willen graag eens de beste van de gemeente zijn. Daar gaan we alles aan doen dit seizoen.”

Wat zijn voor Haarsteeg de belangrijkste derby’s van het jaar?
“Traditioneel gezien is dat de clash met Vlijmense Boys. Vroeger was dat altijd haat en nijd onderling. Tegenwoordig zijn de derby’s met die club wat vriendschappelijker, maar ze moeten wel gewonnen worden. Na vorig seizoen kijken we erg uit naar de derby’s met RKDVC.

We hebben nog een appeltje met ze te schillen na het leedvermaak over onze eindklassering. Van Nieuwkuijk winnen we vaak thuis, maar uit verliezen we meestal. Ook een lastige tegenstander dus.”

Op welke positie gaat Haarsteeg dit seizoen eindigen?
“Als alle koppies dezelfde kant op staan, moeten we kunnen terugkeren in het linkerrijtje. Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken. Persoonlijk hoop ik fit te blijven, want ik sukkel veel met blessures.”

Foto: Marco Oomen

Wil je meer informatie over de club Haarsteeg? Klik hier.
Lees hier het stuk van Wie pakt de derde editie met Nick Pijnenburg van Vlijmense Boys
Lees hier het stuk van Wie pakt de derde editie met Bas Verhoeven van RKDVC
Lees hier het stuk van Wie pakt de derde editie met Brent de Wijs van Nieuwkuijk