De selectiekeepers van 11 tot en met 23 jaar oud van Kozakken Boys worden sinds dit seizoen getraind door Will van Meel. De ervaren oefenmeester is vereerd met zijn nieuwe rol bij de trots van Werkendam en kijkt zijn ogen uit op sportpark De Zwaaier. “Ik wilde altijd al eens werken bij deze club.”

HappyPoint_desinfectie
Bij een grootmacht als Kozakken Boys hoort een kundige keeperstrainer en daarom strikte de clubleiding voor dit seizoen Will van Meel als de nieuwe doelmancoach van de jeugdopleiding. Hij werkte in het verleden bij RKC Waalwijk, Willem II en FC Antwerp en neemt nu de selectiekeepers van 11 tot en met 23 jaar van de roodwitten onder zijn hoede. De man uit Raamsdonksveer is vereerd met deze functie. “Ik heb de laatste jaren twee periodes bij FC Antwerp gewerkt. Dat was gaaf, maar ik werd het vele reizen beu en trainde daarom de laatste jaren onder meer de jeugd bij clubs als Haarsteeg en Emplina. Deze nieuwe kans bij Kozakken Boys is ideaal voor me. Ik train nu op hoog niveau met talentvolle keepers en dat bij een club op minder dan twintig minuten van mijn woonplaats.”

Hoek naar hoek
Op twee doordeweekse dagen traint Van Meel de selectiekeepers en op zaterdagen probeert hij op sportpark De Zwaaier duels van zijn talenten mee te pikken. “Er zitten jongens bij die zijn afgevallen bij bvo’s en dus veel basistechniek hebben. Anderen hebben meer sturing nodig, dat maakt mijn rol als trainer leuk”, zegt hij. Tijdens keeperstrainingen zie je doelmannen vaak in razend tempo van hoek naar hoek zweven en dat is bij Kozakken Boys niet anders. “De jongens moeten aan de bak, conditioneel gezien zijn het pittige uurtjes. Maar gelukkig werk ik met allemaal gemotiveerde jongens, die beseffen dat deze trainingsarbeid nodig is om een betere doelman te worden.”

Cruciale positie
Van Meel is een doelman in hart en nieren en vindt het tof om zijn passie voor het keepen over te brengen op jonge gasten. Hij keepte zelf vele jaren voor Veerse Boys 1 en genoot met volle teugen van zijn carrière. “Het geeft een kick om belangrijke reddingen te verrichten voor je team. Je hebt een cruciale positie in een elftal en het is tof om het verschil te maken. Ik wil de jonge gasten motiveren om het beste uit zichzelf te halen en dat lukt tot nu goed. Ik wilde altijd al eens voor Kozakken Boys werken en ben onder de indruk van de club. Ik ben vereerd met mijn functie.”

Kozakken Boys hoopt dat meer keepers in de toekomst de overstap kunnen maken naar het eerste van de rood-witten. Aan Van Meel de taak om zijn steentje bij te dragen aan dit proces. “Niels den Hartog heb ik vroeger opgeleid bij RKC Waalwijk en staat nu bij Kozakken Boys 1 onder de lat. Hopelijk herhaalt de geschiedenis zich en kan ik hier weer keepers opleiden die het gaan maken.”

Klik hier voor meer informatie over Kozakken Boys
Klik hier voor meer artikelen over Kozakken Boys