midden-brabant-wessel-van-den-boom-noad32-noad-32

NOAD’32 heeft na de degradatie uit de tweede klasse de weg omhoog weer ingezet. De club uit Wijk en Aalburg kende een niveau lager een prima seizoenstart. Bovendien is trainer Rob van Loon blij met een clubjongen als Wessel van den Boom (17), die een stormachtige ontwikkeling doormaakt.

Qua resultaten was het geen goed moment om in te stappen, maar toch vond Wessel van den Boom het leuk dat hij vorig seizoen vanaf de winterstop vast aansloot bij het eerste van NOAD’32. “Het team draaide niet zo lekker in die fase en we kregen veel tegengoals, dat was niet leuk als centrale verdediger. Maar toch vond ik het gaaf om in het eerste te spelen. Ik heb in die fase veel geleerd. Ik profiteer nu van de opgedane ervaringen, nu ik sinds de start van het seizoen in het eerste speel”, legt hij uit. “En ondanks de matige voorbereiding, kenden we dit jaar een goede start van het seizoen. Overigens debuteerde ik al op mijn zestiende in het eerste, het jaar waarin het eerste kampioen werd in de derde klasse, dus deze competitie is niet helemaal nieuw voor me.”

Van den Boom speelt als zijn hele voetballeven bij NOAD’32. Hij doorliep alle selectieteams van de rood-witten en al zolang als hij zich kan herinneringen is hij centrale verdediger. In de jeugdteams meldde hij zich ook regelmatig in vijandelijk doelgebied tijdens aanvallen, maar tegenwoordig steekt hij alleen de middenlijn over bij corners en vrije trappen vlak buiten de zestien. “De verdediging is echt mijn plekkie. Ik vind het leuk om aanvallers uit te schakelen en bovendien heb je achterin overzicht, dat vind ik fijn. Op het middenveld of in de aanval kom ik niet uit de verf, al scoor ik wel regelmatig bij standaardsituaties. Dan kan ik voor gevaar zorgen.”

VERVROEGDE OVERSTAP
Eigenlijk mag Van den Boom nog uitkomen in de JO19-1 van NOAD’32, het elftal waarin veel van zijn vrienden spelen. “De jongens vinden het enerzijds jammer dat ik vroegtijdig ben overgegaan naar de senioren, maar ze snappen mijn keuze. Ze gunnen me deze kans.” Van den Boom volgt de prestaties van de JO19-1 op de voet en bovendien staat hij nog regelmatig met de spelers op het trainingsveld. “De selectie traint op dinsdag en donderdag en de JO19-1 op maandag en woensdag. Als ik tijd heb, doe ik soms ook gezellig met de JO19-1 mee.”

Het fanatisme van Van den Boom heeft men ook al opgemerkt in de selectie van NOAD’32. “Ik ben altijd aanwezig op de trainingen en wil snel beter worden. Spitsen van de tegenstander zijn vaak fysiek sterk en slim, daar moet ik me zo goed mogelijk tegen wapenen.” Met NOAD’32 hoopt Van den Boom een periodetitel in de wacht te slepen. Ook wil hij zijn basisplaats het hele seizoen behouden. “Ik vind het erg leuk om in het eerste te spelen. Het is een warme vereniging waar plezier en prestaties in balans zijn. De zaterdagavonden na de wedstrijden zijn altijd vermakelijk. Half december word ik achttien, dus wellicht drink ik na mijn verjaardag ook een biertje mee met mijn teamgenoten.”

Wil je meer informatie over de club NOAD’32? Klik hier.
Lees hier de krant van Altena.