FC_Vers_KNVB

In de hockeywereld is het uitdelen van fruit al lang bekend, maar hoe zit dat in de voetballerij? De KNVB doet onderzoek naar de haalbaarheid van het toevoegen van deze gezonde gewoonte.

De hockeywereld kent het al even, rustfruit. Een gewoonte die in de loop der jaren overgedragen is van ouder op ouder en speler naar speler. Veel teams dragen deze traditie mee en vullen zo het lichaam met de nodige nutriënten. Hoe zit dit in de voetballerij? Er zijn verschillende teams en spelers die zo, traditiegetrouw, hun eigen eten en drinken meenemen naar de wedstrijd. In de jeugd krijg je vaak ranja en op latere leeftijd regelen de spelers vaak zelf wat. Toch is de gezonde gewoonte uit een andere sport iets om over na te denken, want waarom ook niet? Voor iedere leeftijd is het een gezonde gewoonte iets om eens bij stil te staan. Toch is het goed om deze gezonde gewoonte in de jonge jeugd al mee te geven.

Winactie

De KNVB heeft FC VERS in het leven geroepen om de voetballerij gezonder te maken. Ook omtrent dit onderwerp willen zij de inzichten krijgen om de sportomgeving gezonder te maken. Door het afnemen van een enquête willen ze de inzichten verzamelen. Ze hopen daarmee de gezonde gewoonte mogelijk te kunnen introduceren bij de jeugdteams. Daarvoor zijn ze opzoek naar: Ouders/verzorgers van voetballende kinderen tussen de zeven en 14 jaar. Uiteraard staat er een bedankje tegenover, je maakt namelijk kans op twee kaarten voor Nederland – Wales op 14 juni 2022.

Concreet

Wil jij bijdrage aan een onderzoek wat gezondheid en voetbal stimuleert? Ga klik dan op de onderstaande link om naar het onderzoek te gaan!

Voorwaarden:

  • Je bent ouder/verzorger van een voetballend kind tussen de 7-12 jaar
  • Kind speelt competitiewedstrijden

Klik de link om mee te doen aan het onderzoek van FC Vers