Een nieuwe week, dus ook weer een nieuwe Club van de Week! De aankomende dagen wordt VV ONI in het zonnetje gezet door het VoetbalJournaal met artikelen over clubiconen, trainers en spelers. Houdt onze Facebookpagina goed in de gaten om dit niet te missen!

HappyPoint_desinfectie
Nadat een aantal voetballiefhebbers al een geruime tijd op een weiland te ‘s Gravenmoer provisorisch hun sport onderling beoefenden werd onder impuls van verscheidenen van hen het idee geopperd om tot de oprichting van een voetbalvereniging te komen. Op 1 juli 1949 werd hiervoor een vergadering uitgeschreven die tot resultaat had dat op 8 juli 1949 de club officieel werd opgericht. Na veel vijven en zessen kwam de naam O.N.I. (Ontspanning Na Inspanning) naar voren, met als oprichter Bas Binnenweg.

De club begon met 34 leden en het weiland aan de Wilhelminalaan werd door de Gemeente ‘s Gravenmoer tot sportterrein bestempeld. Op 18 november 1949 werd de vereniging officieel erkend door de K.N.V.B. Het bestuur bestond uit voorzitter Drik van Zuilinchem, secretaris Bas Binneweg (in 1951 opgevolgd door Jaap Nederveen die als secretaris en voorzitter 18 jaar lang het gezicht van de VV ONI zou bepalen) en penningmeester Simon Faro.

Momenteel telt de vereniging circa 200 leden waarvan ruim 100 jeugdleden. Het eerste elftal speelt haar thuiswedstrijden in het bekende oranjeblauw op Sportpark ’t Wiel. Na een kampioenschap in de vierde klasse in 2019 komt het met het vlaggenschip momenteel uit in de zaterdag derde klasse. Deze week staan er interviews op de planning met eerste elftal spelers, trainers en bestuursleden. Iedere dag een mooi verhaal van een clubicoon! Wil je dit niet missen? Check onze Facebookpagina.

Foto: VV ONI

Meer artikelen lezen over VV ONI? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV ONI.