11 februari 1981, de dag dat VV Blauw-Wit ’81 officieel werd opgericht. Deze week werd het 40-jarig bestaan gevierd. Een mooie mijlpaal voor de vereniging en zeker eentje die niet ongemerkt voorbij is gegaan. We spraken met Peter Jansen, voorzitter van deze warme familieclub.

HappyPoint_desinfectie Jubileum
Speciaal voor het jubileumjaar heeft VV Blauw-Wit ’81 het clublogo in een nieuw jasje gestoken. Een speciale jubileumcommissie is sinds begin voor jaar enthousiast aan de slag gegaan met de voorbereidingen om het jubileum groots te vieren. “Ik hoop, wanneer het weer mogelijk is, dat we er een mooi feest van kunnen maken”, aldus Jansen. Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan, is deze week de speciale jubileumvlag gehesen. De vlag werd gehesen door de twee oudste leden, Jos van den Hoven en Ton de Bruijn. In de vlag wordt het 40-jarig jubileum gesymboliseerd.

Geschiedenis
Het begon voor VV Blauw-Wit ’81 met voetballen op de weilandjes. In 1970 werd het eerste bestuur gevormd en eigenlijk bestaat de vereniging dus al ruim 50 jaar. Van 1970 tot en met 1973 werd een ‘wilde’ competitie gespeeld met verschillende andere clubs in de regio. Medio 1973 werd er aansluiting gezocht bij de bond, toen nog onder de vlag van Uno Animo uit Loon op Zand, maar wel spelend in De Moer. Sinds 1981 is Blauw-Wit ’81 een zelfstandige voetbalvereniging, met zowel seniorenteams als damesteams en jeugdteams. En nu bestaat de vereniging dus officieel 40 jaar en Jansen is dan ook enorm trots met het bereiken van deze mijlpaal. “Ik ben ontzettend trots dat ik deze mijlpaal mee mag maken en ook nog als voorzitter van deze familie.”

Trots
“Ik ben in 1988 bij de club gekomen en blijven hangen. Toen mijn zoon hier ook kwam voetballen, is de band alleen maar sterker geworden. Ik voel me helemaal thuis bij deze club en zolang het kan wil ik mezelf op welke manier dan ook nuttig maken.” Echter was Jansen niet de enige die al voor een langere periode bij de club is verbonden. Ruim 20 leden zijn vanaf de oprichtingsdatum al lid van deze mooie club. Het bestuur is de afgelopen dagen op pad gegaan om al deze leden van het eerste uur te verassen met een bezoekje, een felicitatie en een mooi aandenken. De volgende pioniers ontvingen een prachtig glazen beeldje met daarop het clublogo en de naam van de jubilaris.
Jos van den Hoven, Ton de Bruijn, Jan Verstijnen, Johan Broeders, Wim Cleijn, Marcel Jansen, Mari Kroot, Ton van Os, Toon van Rooi, Adrie Siemons, Sjef Verboven, Ad van Beek, Toon de Bie, Jos de Bie, Erik den Boer, Nol Broeders, Leo Habraken, John Kemmeren, Johan Verheijden en Robert Verstijnen

Groot feest
De plannen voor de uitgebreide viering van het 40-jarig jubileum staan helaas nog even de ijskast. Vanwege het coronavirus is het niet verantwoord om dit seizoen het jubileum groots te vieren, maar de presentatie van het jubileumlogo, het huldigen van de jubilarissen en het hijsen van de jubileumvlag vormen de opmaat naar een prachtig jubileumfeest dat vooralsnog een jaartje wordt doorgeschoven naar 2022. Jansen kijkt er naar uit om het jubileum te vieren en voelt zich momenteel helemaal thuis bij VV Blauw-Wit ’81. “We mogen erg trots zijn op deze kleine vereniging. Zeker de inzet van de vele vrijwilligers, wat veel betekent voor onze mooie vereniging.”

Wij feliciteren VV Blauw-Wit ’81 met het bereiken van deze mooie mijlpaal en hopen dat er snel geproost kan worden op de verjaardag!

Foto & Bron: VV Blauw-Wit ’81

Klik hier voor meer artikelen van VV Blauw-Wit ’81
Klik hier voor informatie over VV Blauw-Wit ’81