midden-brabant-de-langstraat-the-white-boys-Roy-van Endschot

Roy van Endschot (19) staat dit seizoen onder de lat bij The White Boys. Hij begon zijn carrière bij BSV Boeimeer, waar hij als speler van JO17 al op de bank mocht zitten bij het eerste. Na één jaar in JO19 stopte de keeper met voetballen om zich meer te richten op het trainen en coachen. Toch bleef het kriebelen bij Roy, waardoor hij toch weer begon met voetballen. Dit seizoen keept hij bij The White Boys, waar hij direct zijn debuut mocht maken in het eerste elftal.

De jonge doelman bekijkt het voetballen van dag tot dag, maar heeft met The White Boys grote plannen. “Ik wil dit seizoen eerst maar weer eens wedstrijdritme op doen. Na een jaar gestopt te zijn lijkt me dat het beste om daar als eerst naar te kijken. Daarna als het wedstrijdritme er weer inzit kijken we wel weer verder. Met het team hebben we maar één doel dit jaar en dat is kampioen worden!”

Afgelopen weekend werd er uit met overtuiging gewonnen van Neerlandia’31.
“ Wat we merken in wedstrijden zoals deze is dat wij als team een goede prestatie kunnen neerzetten. Het team beschikt over spelers die laten zien dat ze op hoog niveau hebben gevoetbald. Met de aansturing van onze trainer Theo Lucius en de kwaliteiten die wij hebben als team horen wij deze wedstrijden gewoon te winnen. Daarom is de 1-5 uitslag voor mij redelijk normaal. Daarbij moet ik vermeldden dat Mitchell de Rooij weer een fantastische wedstrijd neer zette. De meters die hij maakt zijn echt onvoorstelbaar. Als je een “tracer” op Mitchell zou plaatsen in een wedstrijd denk ik dat zelf het programma er niks van zou snappen. Daarbij beschikt hij over de kwaliteit om medespelers in een kansrijke situatie te brengen.”

Eerstvolgende wedstrijd is weer uit, tegen SVG. De thuisploeg wist nog niet te winnen na drie wedstrijden. “Als wij als team blijven voetballen en ons eigen spel blijven spelen moeten wij dit soort wedstrijden gewoon winnen. Echter zullen ze gebrand zijn om te winnen nu ze nog nul punten hebben. Daarom moeten we ze niet onderschatten.”

Zondag zal de wedstrijd uit de 3eklasse plaatsvinden op sportpark Noord om 14:30.Scheidsrechter M.R.H. Sewpersadzal het duel tussen SVG en The White Boys in goede banen leiden.