midden-brabant-brian-van-de-goor-the-white-boys

Brian van de Goor (25) is weer thuis bij The White Boys. Na negen jaar afwezigheid keerde hij afgelopen winterstop terug bij de club in Waspik. Hij geniet van het voetballen op het oude nest.

Als Brian van de Goor sportpark Lindenheuvel op loopt, voelt hij de warmte van thuis. Binnen wachten zijn vrienden en familie, aan de bar in de vernieuwde kantine. Op zijn vierde werd hij al lid van The White Boys. Hij doorliep er de jeugdafdeling en maakte doelpunt na doelpunt, als spits. “Ik kan me geen seizoen herinneren waarin we niet kampioen zijn geworden. We hadden een vrij goed team. Die jongens zijn overal naartoe vertrokken, veel naar Waspik. Dat is jammer. Als het dan steeds minder wordt, vertrekt de rest ook sneller.”

CAPELLE
Van de Goor stond ook voor de keus: bij zijn familieclub blijven of zich ontwikkelen? Geen makkelijke beslissing. “Ik ben toch vertrokken, was 16 jaar. Ik heb bij Capelle gespeeld, daar kon ik beter worden.” In Sprang-Capelle werd hij omgeschoold van spits tot bespeler van de linkerflank. “Ze zagen het als extra wapen, een opkomende linksback. In het begin was het wel wennen, verdedigen in plaats van voorin beslissend zijn, maar ik werd als linksback zelfs in een seizoen alsnog topscorer van de selectie. Mijn traptechniek is vrij aardig, ik heb ook wel wat assists gegeven.” Zijn verdedigende taken vergeet hij niet. “Ik doseer het opkomen.”

Dit seizoen kreeg hij de kans om in te stappen bij het ambitieuze project van The White Boys. “Dat was voor mij een hele mooie stap: ik had geen toekomst meer bij Capelle en The White Boys was voor mij de enige club waar ik echt heen wilde.

Er zijn veel nieuwe spelers, maar verder is de club grotendeels hetzelfde gebleven. Iedereen die in de kantine zit, ken ik wel. Ik kwam er zelf ook nog regelmatig. Het zijn familie en vrienden, die ik in mijn dagelijks leven ook zie. De zondagen bij The White Boys zijn eigenlijk ook familiedagen voor mij”, vertelt hij lachend.

LONGONTSTEKING
De voorbereiding verliep vrij voorspoedig voor The White Boys. “We hebben alleen van een eersteklasser verloren, dat is geen schande.” Van de Goor herstelde zelf van een vervelende longontsteking. “Die heeft me wel een flinke opdonder gegeven. Ik moest sowieso weer fit worden, heb sinds de winter alleen in het tweede meegedaan en dat is een gezelligheidsteam. Maar ik ben ervan overtuigd: ik ga de draad weer oppakken.”

Wil je meer informatie over de club The White Boys? Klik hier.