midden-brabant-west-brabant-rfc-zaterdag-1

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor fusieclub RFC. Door de samensmelting van de twee clubs uit Raamsdonksveer heeft het dorp nu één sterke voetbalvereniging met een bloeiende jeugdafdeling. Vanuit die tak maken steeds meer spelers de sprong naar een van de twee standaardteams.

Vijf jongemannen wachten geduldig op hun bezoek in de bestuurskamer van RFC. Ze dragen allemaal dezelfde groen-zwarte trainingspakken, hun haren zitten netjes in model en ze maken een goede, representatieve indruk. Opgewekt praten Marciano Broeders (19), Timo Kerstens (18), Kevin Toorians (19), Jurrian Bakker (19) en Roy Mulder (19) over hun elftal Zaterdag 1, over hun diverse voetbalachtergrond en over hun wedstrijd later deze middag. Er klinkt geen muziek in de ruimte, maar de klanken van Smells Like Teen Spirit zouden de sfeer goed typeren. Zo luidt als de gitaren brullen in deze wereldhit, zo energiek praten de teamgenoten over voetbal en ook andere zaken. De titel van deze song van Nirvana past bovendien goed bij dit vijftal.

VOLDOENDE SPEELTIJD
De jongens zorgen bovendien fi guurlijk voor muziek in het elftal van Mo Duzgun. Het vijftal maakte afgelopen zomer de sprong van de JO19-1 naar de Zaterdag 1 van RFC en die overstap bevalt ze uitstekend. Alle vijf kunnen ze rekenen op voldoende speeltijd in het uitgebalanceerde elftal, waarin de kameraden de jongste spelers zijn. RFC telt zowel een zaterdag- als zondagafdeling en de spelers kozen bij de overstap naar het seniorenvoetbal eensgezind voor de eerste optie. “In dit elftal is meer perspectief voor ons”, zegt Bakker. “In het zondagteam was de kans op een basisplaats gering, die ploeg speelt al een lange tijd samen. Er lagen meer kansen voor ons in het zaterdagelftal en bovendien bevalt het ons erg goed om te voetballen op de eerste dag van het weekend.”

NIEUWE VRIENDSCHAPPEN
Drie van de vijf tieners hebben een verleden bij VV Good Luck, de andere twee speelden voor de fusie bij Veerse Boys. De samensmelting van de twee clubs heeft het voetbal in Raamsdonksveer nu al veel goeds gebracht, zo leggen de spelers uit. “Vroeger was er veel onderlinge rivaliteit. Vooral bij de senioren, maar ook in de jeugdduels”, zegt Kerstens. “Sinds we samen zijn gegaan, zijn de jeugdelftallen veel beter geworden. Bovendien zijn er door de oprichting van RFC nieuwe vriendschapen ontstaan, wij als vijftal vormen het levende bewijs van die leuke ontwikkeling. We maken onderling soms grapjes over de oude derby’s, maar voornamelijk praten we over RFC, onze nieuwe club waar we trots op zijn. ”

De spelers moesten even wennen aan het seniorenvoetbal. Vooral fysiek was het aanpoten en ook de handelingssnelheid aan de bal moest flink omhoog bij de tieners. Het vijftal maakt steeds meer progressie in het elftal, dat zich richt op een eindklassering in de top vijf van de vierde klasse. “Dat moet mogelijk zijn”, zegt Mulders. “Ons team is sterk genoeg. Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk minuten maken en ik denk dat dit voor de andere vier hier aan tafel ook geldt.”

Wil je meer informatie over de club RFC? Klik hier.
Lees hier de krant van Oosterhout.