Echte clubmensen hebben de technische commissie van VV Zwaluwe vorig seizoen nieuw leven ingeblazen. Het gedreven drietal maakt teamindelingen, voert gesprekken met trainers en spelers en praat onderling uiteraard veel over voetbal. “We willen het iedereen naar zijn of haar zin maken.”

Vanuit de ruime bestuurskamer van VV Zwaluwe heb je een fraai overzicht over het hoofdveld van sportpark De Kwarrehoek. Op deze donkere maandagavond traint een meisjesteam in het kunstlicht op het kunstgrasveld en dat stemt de aanwezige technische commissieleden tevreden. Meisjes- en damesteams zijn erg belangrijk voor de zaterdagclub en dat weten Arie Wilschut en John Vos als de besten. De twee technische commissieleden stappen straks het veld op om de dameselftallen van VV Zwaluwe te trainen en beleven daar veel plezier aan. “We hebben dertig speelsters voor twee elftallen, een mooi aantal. De dames kunnen behoorlijk voetballen, zorgen voor sfeer en doen vrijwilligerswerk”, zegt Wilschut. Hij wijst naar het raam. “Buiten staat een speelster jeugdtraining te geven en daar zijn we erg blij mee.”

DRUK SEIZOEN
De twee trainers vormen samen met Wilfried Bossers de technische commissie van VV Zwaluwe. De vacatures binnen de commissie moesten opnieuw worden ingevuld en na zijn aantreden als bestuurslid vorig seizoen benaderde Bossers zowel Wilschut als Vos om samen met hem de commissie te vormen. Die waren enthousiast. Het drietal had direct een druk eerste jaar. “VV Zwaluwe 4 werd opgericht, een vriendenteam waarmee we duidelijke afspraken moesten maken”, zegt Bossers. “Sommige leden waren sceptisch en vroegen zich af of die gasten het serieus zouden oppakken. Maar ze doen het geweldig en presteren goed”, zegt hij. Bovendien besloot de technische commissie om de volledige JO19-1 afgelopen zomer samen te voegen met VV Zwaluwe 3, dat een opleidingsteam is geworden. “Die keuze maakten we pas na vele gesprekken”, zegt Bossers. “We willen het iedereen naar zijn of haar zin maken en dit was een moeilijk besluit, dat gelukkig ook goed heeft uitgepakt.”

TWEEDE ELFTAL
Dat was nog niet alles. Voor het eerst stelde het bestuur op advies van de technische commissie een trainer van buiten de club voor het tweede elftal aan in de persoon van Herman Woudenberg. “Bij sommige clubs hangt het tweede elftal er maar een beetje bij, maar bij VV Zwaluwe is dat absoluut niet het geval”, zegt Wilschut. “Het team speelt in de eerste klasse, een mooi niveau dat past bij het goede elftal. Die jongens verdienen goede begeleiding.”

De technische commissie hoopt natuurlijk dat de elftallen goed presteren. Maar volgens het drietal is het veel belangrijker dat de leden plezier hebben in het voetbal en zich thuis voelen bij de club. “We willen de jeugd binnenboord houden bij onze fraaie vereniging”, zegt Bossers. “Zij vormen de toekomst van VV Zwaluwe. Dat lukt vrij goed, want zelden vertrekken er spelers.” Plezier staat dus boven presteren, maar Bossers spreekt namens de technische commissie wel een sportieve wens uit. “In 2021 bestaan we 75 jaar, het zou fraai zijn als er dan elftallen kampioen worden.”

Wil je meer informatie over de club VV Zwaluwe? Klik hier.
Lees hier de krant van Oosterhout.