PSV

Vandaag in de talenten van de toekomst spraken we met de talentvolle aanvalster Zera Hulswit van PSV.

We spraken Zera op een doodnormale woensdag, dan gaat ze eerst naar het Johan Cruyff College in Roosendaal om haar opleiding te volgen. Daarna rond 12:00 uur pakt ze de trein naar Eindhoven om op het trainingscomplex van PSV te trainen tot 18:00 uur. “Op de andere dagen gaat dit meestal ook zo, behalve op zondag dan zijn we vrij. Dus echt tijd voor andere dingen is er bijna niet. Gelukkig is voetballen mijn passie, dus ben ik ook niet opzoek naar andere hobby’s” reageert Zera lachend.

Het Johan Cruyff College biedt topsporters en talenten naast hun sport een opleiding aan. Daarom studeert Zera ook aan het Johan Cruyff College in Roosendaal. “School is goed te combineren met sport, want het Johan Cruyff College in Roosendaal waar ik studeer ondersteunt me heel goed. Zo houden ze rekening met het feit dat ik veel train of dat ik bijvoorbeeld eerder weg moet door verplichtingen die ik heb bij PSV. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om een diploma te hebben voor in de toekomst. Mocht mijn voetbalcarrière niet slagen dan zou ik graag personal trainer willen worden, zodat ik andere kan motiveren. Ik vind het onwijs leuk om anderen te motiveren, maar we gaan er gewoon vanuit dat het lukt.”

Zera begon bij de plaatselijke voetbalverenging uit haar woonplaats Stampersgat. “Ik ben bij VV De Schutters begonnen tussen de jongens. Daarna maakte ik de overstap naar RKVV Roosendaal, omdat het niveau bij RKVV Roosendaal op dat moment hoger was en ik opzoek was naar nieuwe uitdagingen. Hier raakte ik ook in contact met de KNVB die mij uitnodigde voor de selectiedagen. Zodoende kwam ik in Oranje terecht en ook sinds afgelopen zomer bij PSV.”

Zera geeft aan dat ze wel gewend is aan de professionaliteit en de constante verwachtingen van een topclub. “Het hoort erbij. Ik speel al sinds mijn 14eop hoog niveau voetbal. Daarom is het voor mij niet heel erg nieuw wat er nu bij PSV tijdens mijn eerste seizoen allemaal gebeurt. Ik ben het wel een beetje gewend door mijn tijd bij het Centrum Topsport Opleiding in Eindhoven.”

Het hoogtepunt van de nog korte voetbalcarrière van Zera is het EK voor meiden onder de 17 in Bulgarije. “Het was naast een mooi toernooi ook een goed leermoment. We kwamen in de finale, waar we jammer genoeg met penalty’s verloren van Duitsland. Toch denk ik dat we trots mogen zijn op deze prestatie en in de toekomst hoop ik te debuteren voor het Nederlandse vrouwenelftal.”

Meer informatie over PSV vindt u hier.
Of lees hier het vorige artikel over Gite Deckers van ADO den Haag.