Voor de komende twee jaar verbindt SVM Techniek zijn bedrijfsnaam wederom aan de jeugdkeepersopleiding van voetbalvereniging Oosterhout. Onlangs werd overeenstemming bereikt over verlenging van het sponsorcontract. Daarmee geeft SVM Techniek een vervolg aan de warme band die inmiddels is ontstaan tussen de twee organisaties. Zo stond SVM Techniek ongeveer twee jaar geleden aan de wieg bij de oprichting van de eigen keepersopleiding van VV Oosterhout.


SVM Techniek is de partner voor bedrijven en particulieren bij alle soorten installaties zoals camerabeveiliging, alarmsystemen, toegangscontrole, domotica en elektro-installaties.

Tijdens hun opleiding trainen alle jeugdkeepers van VV Oosterhout in dezelfde, nieuwe keepersoutfit. De keepersopleiding is een uitzonderlijke opzet voor een amateurvoetbalvereniging in de Amerstreek. Kenmerkend aspect van de keepersopleiding van VV Oosterhout is de individuele coaching en begeleiding van keepers tijdens hun gehele ontwikkelingstraject. Zo zijn er niet alleen de wekelijkse trainingen, maar vinden periodiek ook gesprekken plaats met keepers over hun vorderingen en ontwikkelpunten. Daarnaast werkt de keepersopleiding volgens het ‘train-de-trainer’-concept waarin keepers uit de hoogste teams als trainer hun ervaringen overbrengen op de jongste keepers. Dit gebeurt onder aansturing en begeleiding van de ervaren keeperstrainer Bernie Oomens, hoofd van de keepersopleiding. Verder is in de opzet van de trainingsprogramma’s is sprake van maatwerk voor elke leeftijdscategorie. Bernie Oomens: ‘Zo kunnen we met al onze jeugdkeepers in de leeftijd 7 tot en met 18 jaar trainen op het niveau dat past bij hun leeftijd’. Maar het ‘in house’-concept heeft meerdere voordelen. Bij veel voetbalverenigingen krijgen de keepers geen aparte keeperstraining en gaan dan vaak op zoek naar keepersscholen in de regio.

De jeugdkeepers van VV Oosterhout worden getraind vanuit één keepersfilosofie. En dat is wel zo handig. Oomens: ‘In de opleiding van onze jeugdkeepers staat de methode van aanvallend-keepen centraal’. Per leeftijdscategorie wordt gewerkt met een leerplan, waarbij (individuele) aandacht is voor de techniek, tactiek en de conditie van de jeugdkeeper. Maar ook presentatie en uitstraling is een belangrijk aspect van de moderne keeper. Daarom trainen alle jeugdkeepers van VV Oosterhout in dezelfde keepersoutfit van het merk Stanno. Dit unieke concept is mogelijk gemaakt door hoofdsponsor SVM Techniek. Steven van Meel, directeur-eigenaar van SVM Techniek, zelf keeper geweest in de hoogste jeugdteams en afkomstig uit een ‘keepersfamilie’, is en blijft enthousiast over de gedreven aanpak van de opleiding. Van Meel: ‘De mensen achter dit concept zijn ervaren, enorm gedreven en gepassioneerd met de jeugdkeepers bezig. Dat spreekt mij enorm aan!’. Voorzitter van v.v. Oosterhout, Ruud Looijmans: ‘We zijn supertrots op het vertrouwen dat SVM Techniek heeft in de ontwikkeling van onze vereniging en in de opleidingsaanpak’. Het keepersvak is een aparte discipline binnen de voetbalsport en met de eigen keepersopleiding krijgen de jeugdkeepers van VV Oosterhout de aandacht die deze discipline verdient.

Klik hier voor meer informatie over VV Oosterhout
Klik hier voor meer artikelen over VV Oosterhout