midden-brabant-allert-van-der-schans-ssc-55-ssc55.

Allert van der Schans is goud waard voor SSC’55. Hij is al 45 jaar actief als vrijwilliger bij de club van geel en zwart en blijft vol plezier twee avonden in de week en iedere zaterdagochtend naar sportpark Van Wijlen gaan.

Voetbalclubs kunnen niet zonder vrijwilligers. Het zijn mensen die hun gewicht in goud waard zijn, leden die zonder te klagen hun handen uit de mouwen steken voor hun club. Gewoon uit liefde, omdat de vereniging voor hen als een tweede thuis voelt. Zo iemand is Allert van der Schans voor SSC’55.

MANUSJE-VAN-ALLES
Van der Schans was zelf in twee periodes actief als voetballer bij SSC’55, hij stopte een paar jaar voor zijn elfde tijdelijk met de sport. “Je bent een klein mannetje, verveelt je snel.” Vervolgens pakte hij zijn voetbalschoenen weer uit de kast, maar op zijn zestiende konden ze de prullenbak in. “Ik had last van mijn knie, dus ben maar gestopt met voetballen.” Hij ging echter wel actief aan de slag binnen de vereniging. Als vrijwilliger bleek hij goud waard voor de club uit Sprang-Capelle: hij was ruim veertig jaar leider, zit sinds zijn zestiende ook al in het jeugdbestuur, is inmiddels verantwoordelijk voor hetgeen achter de bar gebeurt bij de club, fluit jeugdwedstrijden en organiseert activiteiten.

Van der Schans helpt waar nodig. Zo was hij dus vier decennia van waarde als leider. “Ik vond dat gewoon leuk om te doen, met zo’n groep jonge mannen omgaan. Elk weekend ben je op pad en eens per jaar is er ook nog eens een teamuitje. Dat vond ik echt prachtig, was een hobby voor me.” Hij gaf het stokje door toen het digitale tijdperk zijn intrede deed. De 61-jarige vrijwilliger zit echter nog steeds in het jeugdbestuur en ook dat doet hij voor zijn plezier. “Ik heb van alles gedaan: nu ben ik algemeen jeugdbestuurslid, ik regel bijvoorbeeld de materialen en scheidsrechters, daarvoor was ik penningmeester. Oh ja, ik fluit zelf ook geregeld nog een potje. Ik vind het mooi om voor de mensen klaar te staan.”

BAR
Maar de bardiensten draaien, dat vindt hij nog het allerleukst. “Dat deed ik al een paar jaar voor ik ook echt verantwoordelijk werd voor het beheer van de bar. Ik geniet van het contact met de mensen, het helpen van de klanten.” Hij vindt SSC’55 een geweldige vereniging. “Het is er altijd gezellig, de mensen staan voor elkaar klaar. Het is een eenheid. Ik krijg ook nooit commentaar, ze zijn altijd positief en je voelt de waardering. Toen SSC’55 zestig jaar bestond, ben ik zelfs nog geridderd”, vertelt hij trots. Hij is op dinsdag- en donderdagavond aanwezig bij SSC’55 en de gehele zaterdag. “Het gaat heel goed met SSC’55. Dat we nu in de vierde klasse voetballen, is gewoon pech. Hopelijk keren we na dit jaar weer terug.”

Wil je meer informatie over de club SSC’55? Klik hier.
Lees hier ook ‘SSC’55 verlengt met Nigel Branderhorst’