midden-brabant-west-brabant-sjaak-pruijssers-rfc

Als wedstrijdsecretaris bij RFC komt er heel wat op je af, daar weet Sjaak Pruijssers (65) alles vanaf. Het plannen van duels en het indelen van de velden en kleedkamers kost veel tijd, zeker bij een grote voetbalclub als RFC. De vrijwilliger vervult zijn taken met veel plezier. “Ik ben zeker twintig uur per week met de club bezig.”

Geconcentreerd staart Sjaak Pruijssers naar het papiertje dat voor zijn neus ligt. Met verschillende kleuren markeerstiften houdt hij nauwkeurig bij welke duels er vandaag al gespeeld zijn bij RFC en welke teams straks nog aftrappen. Terwijl de vrijwilliger uitleg geeft over zijn systeem, brengen verschillende scheidsrechters, trainers en ouders een bliksembezoek aan de bestuurskamer. “Het is altijd gezellig op zaterdag, er gebeurt genoeg op de club”, zegt de vrijwilliger.

DUBBEL WERK
Pruijssers is maar liefst zes dagen in de week in de weer met RFC. Hij is onderdeel van de onderhoudsploeg, staat op dinsdagavond achter de bar en vervult in zijn eentje de taak van wedstrijdsecretaris. Die functie had hij ook al bij VV Good Luck en na de fusie van die club met Veerse Boys in 2017 bood hij aan om deze taak voort te zetten. “Sindsdien kost het me dubbel zoveel werk om alle planningen rond te krijgen. Het is soms fl ink puzzelen”, zegt Pruijssers. “We hebben namelijk ruim achthonderd leden en meer dan veertig teams bij RFC. Je plant niet alleen de wedstrijden in, maar ook het indelen van velden en kleedkamers is belangrijk. Bovendien krijg ik doordeweeks veel telefoontjes. Clubs dienen verzoeken in voor vriendschappelijke duels, of bellen vrijdagavond nog om afgelastingen door te geven. Als ik dan thuiskom na een avondje NAC kruip ik soms nog achter de computer om de laatste wijzigingen in het schema voor de dag erna te notuleren.”

TWEE SPORTPARKEN
De complexen van Veerse Boys en VV Good Luck lagen naast elkaar en sinds de fusie speelt de club uit Raamsdonksveer op beide sportparken. Tot de nieuwbouwplannen voltooid zijn, verdeelt Pruijssers de duels over beide sportparken. Ook zijn de kleedkamers en kantines op beide voetbalterreinen nog in gebruik. Dit gegeven maakt de taak van wedstrijdsecretaris er niet makkelijker op en Pruijssers is blij als de nieuwbouwplannen zijn uitgevoerd. Er komt een gloednieuwe kantine op de plek waar de twee sportparken gescheiden werden door een groenstrook. “Die ontwikkeling juich ik toe”, zegt Pruijssers. “We zijn bezig aan ons derde seizoen als fusieclub en het gaat erg goed met RFC. Onze jeugdafdeling groeit en bloeit. Maar we worden pas echt één club als ons sportpark niet meer verdeeld is in twee kampen.”

Pruijssers heeft er een lange carrière in de bouw opzitten en de pensionado vindt het leuk om actief bezig te zijn met RFC. “Ik wil niet thuiszitten, maar vind het erg leuk om iets om handen te hebben. Een vrijwilligersfunctie is goed voor je sociale contacten, want het is leuk om met iedereen te buurten op de club. We kunnen nog wel wat extra handjes gebruiken bij RFC. Mensen die wat tijd over hebben, zijn bij ons van harte welkom.”

Wil je meer informatie over de club RFC? Klik hier.
Lees hier de krant van Oosterhout.