midden-brabant-robin-van-ravenstein-vv-baardwijk betere

Voor het zevende opeenvolgende seizoen vervult Rob van Ravenstein (29) de spitspositie bij VV Baardwijk 1. De Waalwijker probeert zo weinig mogelijk trainingen en wedstrijden te missen, al valt dat niet mee als eigenaar van het tassenmerk Laauw, waarmee hij tevens zijn geliefde club sponsort.

VV Baardwijk is een hechte club. De kern van de vereniging bestaat uit leden die elkaar door en door kennen. In maart was het nog groot feest bij de derdeklasser, toen er maar liefst drie dagen werd stilgestaan bij het honderdjarig jubileum. Natuurlijk was ook Rob van Ravenstein paraat. Hijzelf loopt namelijk ook al een behoorlijke periode rond bij de geel-zwarten. De aanvaller werd als klein mannetje lid van Baardwijk en is inmiddels bezig aan zijn zevende achtereenvolgende seizoen in het vlaggenschip van de club naast het stadion van RKC Waalwijk. “Baardwijk is een echte familievereniging: iedereen staat hier voor elkaar klaar en de feesten zijn altijd gezellig”, zegt Van Ravenstein.

BETER BIJ BAARDWIJK
Hoewel Rob van Ravenstein een echte Baardwijk-man is, voetbalt hij niet zijn hele voetballoopbaan al in het geel-zwart. Als tiener maakte hij namelijk de pikante overstap naar uitgerekend WSC, de buurman aan de overkant van de Akkerlaan. “Het niveau lag daar destijds een stuk hoger in de jeugdafdeling”, zo verklaart de aanvaller zijn overstap. “Ik heb me daar goed ontwikkeld en ook in het eerste heb ik een leuke tijd gehad.” Maar het gras bleek niet groener aan de overkant. “Inmiddels speel ik al weer jaren in het eerste van Baardwijk. Met Baardwijk hebben we na het kampioenschap in 2016 in derde klasse een seizoen later WSC verslagen op eigen veld. Dat was prachtig. Ik speel het liefst bij Baardwijk. Ik geniet van de sfeer op de club, de trainingen en de wedstrijden. Bovendien pik ik als aanvaller regelmatig mijn goaltje mee.”

Naast speler is Van Ravenstein ook sponsor van Baardwijk. Met zijn eigen tassenmerk ‘Laauw’ regelt hij af en toe relatiegeschenken of kledingpakketten voor jeugdteams. Drie jaar geleden begon hij, dat voornamelijk rugzakken, reistassen en laptoptassen op de markt brengt die meestal gemaakt zijn van leer, met twee vrienden. ‘Laauw’ groeit snel en hierdoor moet Van Ravenstein af en toe een wedstrijd overslaan omdat hij in landen van Portugal tot India zit voor zaken. “Voetballen is leuk, maar zaken gaan voor.”

VOETBALTASSEN
Op de website van ‘Laauw’ is Van Ravenstein omschreven als een creatieveling. Is hij dat ook op het veld? “Vroeger was ik een dribbelaar op de flanken, tegenwoordig eerder een sluwe goaltjesdief”, zegt hij grinnikend. “Gelukkig krijg ik altijd veel bruikbare ballen. We hebben een goede groep, waarmee we hoger moeten eindigen dan de achtste plaats van vorig seizoen.” Nog even over dat sponsorschap: waarom schenkt ‘Laauw’ eigenlijk geen voetbaltassen aan Baardwijk? Van Ravenstein had dit idee al bedacht. “Leer is vrij duur, daarom zie je nooit voetbaltassen die bestaan uit die stof. Maar wellicht komt daar binnenkort bij onze club verandering in. Dat zou heel chique staan. Ik ben al aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.”

Wil je meer informatie over de club VV Baardwijk? Klik hier.