Voor het derde opeenvolgende seizoen staat Piet Saaman aan het roer bij VV Woudrichem. De 55-jarige coach kent de club als geen ander en hoopt met zijn hechte elftal wederom hoge ogen te gooien in de zaterdag tweede klasse.

HappyPoint_desinfectie
Tijdens rondootjes doet hij nog wel eens mee, maar verder focust Piet Saaman zich tijdens trainingen van VV Woudrichem op het beter maken van zijn spelers. De oud-spits, die furore maakte bij onder meer SVW, NAC, FC Dordrecht, Alem én VV Woudrichem, beleeft altijd veel plezier aan het begin van de oefensessies. “De tijd dat ik zelf hier met het eerste op 40-jarige leeftijd promoveerde naar de eerste klasse, ligt ver achter me. Maar ik vind het nog altijd leuk om af en toe een balletje te trappen met de jongens. Ondanks mijn leeftijd lukt het nog aardig om ervoor te zorgen dat ik niet de hele tijd in het midden sta”, grinnikt hij.

Derde seizoen
Saaman is bezig aan zijn derde opeenvolgende seizoen als hoofdtrainer van VV Woudrichem. De oud-spits stond op sportpark Het Bolwerk bij zijn in aantreden in 2018 voor de moeilijke opdracht om de terugkeer van de groen-witten in de tweede klasse tot een succes te maken. Die missie verloopt gelukkig voor hem voorspoedig. In zijn eerste seizoen eindigde Saaman zevende en vorig seizoen besloot de trots van de stad de competitie op de vierde plaats. Kunnen Saaman en zijn spelers deze eindklassering aanscherpen in dit nieuwe voetbaljaar? “We hopen weer mee te doen om de bovenste plaatsen”, aldus de ambitieuze trainer. “Dat gaat wel een flink karwei worden. De tweede klasse is sterker geworden en onze selectie is niet zo breed, dus we moeten aan de bak.”

Herkenbaar elftal
VV Woudrichem heeft dan wellicht niet de grootse selectie. Maar als het op de kracht van het collectief aan komt, kunnen weinig teams volgens Saaman tippen aan zijn spelersgroep. “Wij hebben een herkenbaar elftal, vol eigen jongens die voor elkaar door het vuur gaan. Veel gasten spelen van kleins af aan samen en kennen elkaar door en door. Het zegt ook veel dat bijna niemand hier vertrekt, ondanks dat de jongens ‘gewoon’ contributie betalen”, zegt hij. “De club zorgt dat de jongens in de watten worden gelegd met kleding, versnaperingen en leuke activiteiten en je merkt dat de spelers zich daardoor prettig voelen hier. Met een sterk team kun je een eind komen, dat hebben we de afgelopen seizoenen bewezen.”

Saaman kijkt verder dan alleen zijn eerste elftal. Elke week laat hij jeugdspelers meetrainen met de selectie, om ze op deze manier langzaam klaar te stomen voor Woudrichem 1. “Er lopen hier veel talentvolle jongens rond en het is belangrijk voor de vereniging dat deze gasten in de toekomst doorbreken in het vlaggenschip, geheel volgens de identiteit van de club. Hopelijk kijken ze dit seizoen graag naar onze wedstrijden en denken ze: in dat team wil ik ooit spelen. Daar gaan we voor.”

Klik hier voor meer informatie over VV Woudrichem
Klik hier voor meer artikelen over VV Woudrichem