vvdongen-dongencup2021

 

De zomervakantie staat voor de deur en de zomerstop is nog maar net begonnen.  

Maar de echte voetballiefhebbers kunnen de eerste notitie alweer aanbrengen in hun agenda: ‘zaterdag 21 augustus’  Op deze dag zijn de velden van V.V. Dongen het toneel voor de eerste editie van de Dongen cup. Dit evenement is een U15 BVO toernooi met een prachtig deelnemersveld.

De eerste editie is dan ook een 1 daags toernooi en het doel is om het toernooi de komende jaren te laten groeien naar een 2 daags toernooi.

Deze dag zijn er 10 clubs aanwezig afkomstig uit Nederland, België, Duitsland en Denemarken.

Het toernooi start om 10:00 uur en wordt gespeeld in de SDB vloeren en de Profibike poule en bestaan beide uit 5 teams.

In deze korte wedstrijden van 30 minuten spelen de teams allemaal een keer tegen elkaar.

Daarna wordt de balans opgemaakt en nadert het einde van het toernooi en gaan de nummers 1 van de poule strijden om de geschiedenis boeken in te gaan om de eerste winnaar van de Dongen cup te worden.  De nummers 2 van iedere poule gaan strijden om het laatste plaatsje op het podium.

Vanaf 15 uur zullen ook de sponsors arriveren om de finales zeer aandachtig te volgen vanuit de sponsor lounge die special voor deze dag is ingericht. Dankzij deze mensen was het mogelijk deze dag te organiseren en deze deelnemers te halen. Onze dank is daar voor groot!

Clubs

WO sport events is de organisatie achter de Dongen Cup. Wij ( Luke van Overbeek en Jeffrey Weterings) zijn dan ook enorm trots op het deelnemersveld van de eerste editie.

“Het deelnemersveld van 10 clubs is inmiddels rond, de verwachtingen waren hoog gespannen, maar ik vind dat we die meer dan hebben waargemaakt“. Vertelt Luke van Overbeek.

Het gaat om de volgende clubs; Helmond Sport, FC Volendam, FC Dordrecht, Go Ahead Eagles en gastheer V.V. Dongen uit Nederland. Vanuit onze zuiderburen verwachten wij KV Mechelen en Germinaal Beerschot. KFC Uerdingen 05 vertegenwoordigt Duitsland. Dan blijven er nog 2 clubs over; Extra verheugd en trots zijn wij op de komst van Velje KB & Fb Esjberg uit Denemarken.

Voor meer informatie, kijken op www.facebook.com/wosportevents daar zal ook snel de poule indeling en wedstrijdschema bekend worden. Wij hopen u te mogen verwelkomen op 21 augustus in Dongen. Je bent van harte welkom op ons sportpark om te genieten van dit prachtige event. De Entree is gratis.

Klik hier voor meer informatie over VV Dongen
Voor meer artikelen van VV Dongen klik hier