Als er meer de mentaliteit van Piet hadden dan werden er mouwen opgestroopt!

Zondag 6 september werd op sportpark ‘De Contreie’ in het bijzijn van zijn familie Piet Loonen herdacht, erelid van VV Oosterhout. Piet was na een kort ziektebed op 22 augustus jongstleden overleden. In zijn toespraak memoreerde voorzitter Ruud Looijmans Piet als een geweldige man en een supervrijwilliger die altijd klaarstond voor de vereniging. Vrijwilligers als wijlen Piet zijn onmisbaar om een vereniging draaiende te houden. Piet bedankt voor alles! Greet, John, Ellen en familieleden veel sterkte met dit grote verlies. Om Piet te eren hebben alle aanwezigen een minuut geklapt voor Piet en ik kan jullie verzekeren dat dit indrukwekkend was.

HappyPoint_desinfectie
Er werd deze middag ook nog gevoetbald tegen Blauw Wit’81 uit De Moer. In het eerste kwartier van de wedstrijd vond ik dat VV Oosterhout de bovenliggende partij was zonder echt beter te zijn dan Blauw Wit’81 en kansen waren er evenmin voor beide partijen. Blauw Wit’81 legde meer energie in de partij en bijna alle tweede en afgeslagen ballen waren voor Blauw Wit’81. VV Oosterhout was in balbezit onrustig en speelde niet direct genoeg of dit kwam doordat posities niet goed ingenomen werden of dat de spelers de bal te lang willen houden is een puzzel voor het trainersduo Stijn Biemans en Jorco de Kok.

De eerste kans was voor Blauw Wit’81. De inzet werd door Jimmy Baahr vakkundig uit zijn doel geranseld. Even later was het Ian van Strien die een geplaatste vrije trap op de lat van Brian Mateijsen uiteen zag spatten. In het laatste kwart van de eerste helft kreeg Blauw Wit’81 twee hoekschoppen. Bij een ervan moest Jimmy handelend optreden. Aan de andere kant kreeg Mitchell de Rooij twee dotten van kansen die hij niet kon benutten.

In de blessuretijd van de eerste helft was het toch Mitchell die vanaf de achterlijn de bal teruglegde op Diae Abjij. Diae benutte dit buitenkansje natuurlijk en liet de 1-0 op het scorebord oplichten.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Blauw Wit’81 kreeg terecht een strafschop van de goed leidende Mark van den Brink toegewezen. Jimmy stopte de strafschop. Uit de hoekschop die hierop volgde wist een Blauw Witter binnen te koppen 1-1. In het verloop van de tweede helft waren er een aantal kansen voor VV Oosterhout vooral uit vrije trappen tot scoren kwamen beide partijen niet meer. Einduitslag 1-1. Voor Blauw Wit’81 een opsteker en voor VV Oosterhout een kleine teleurstelling.

Volgende week zondag heeft de zondag 1 een vrij weekend. Donderdag 17 september is de thuiswedstrijd tegen Berkdijk uit Kaatsheuvel. De aanvang is 19.30 uur.

Klik hier voor meer informatie over VV Oosterhout
Klik hier voor meer artikelen over VV Oosterhout