Zondag 10 oktober stond de wedstrijd SC Emma tegen VV Oosterhout op het programma. Vooraf leek het een gelijk opgaande wedstrijd te worden. Niets was minder waar, want het was een wedstrijd met kansen over en weer. Het verslag is van de hand van Arno Eversdijk die een puike weergave van de wedstrijd verzorgde.

StreetCars_voorjaar2021 (1)Het begin van de wedstrijd was voor VV Oosterhout. Het creëerde de meeste kansen om op voorsprong te komen. In de 10deminuut werd Wahid Abdoulaije op snelheid bereikt hij de 16 meter en speelt de bal subtiel op Diae Abjij die op zijn rechterhand was meegesprint. Het snoeiharde schot van Diae werd door de jeugdige keeper van SC Emma Koen Vissers vakkundig gepareerd. Een paar minuten later was het Yannick Millenaar die eenzelfde redding voor VV Oosterhout verrichtte.

Hierna een fase waarin SC Emma sterker werd en feller aandrong om in balbezit te komen en meer duelkracht etaleerde. Toch was het Oosterhout dat via een spectaculaire pass over 60 meter van linksback Valentijn Hermans Diae bediende, Diae neemt de pass fraai aan zijn schot ging jammer genoeg voor Oosterhout voorlangs het doel van Koen Vissers.

De thuisploeg liet zich echter ook niet onbetuigd. Opvallend was dat SC Emma bij vrije trappen veel spelers in het vijandige zestienmeter gebied posteerde. Tweede ballen zijn steevast voor SC Emma.

Dominos_voorjaar2021Toch eindigt de eerste helft in de beroemde brilstand 0-0. Met een te tam acterend VV Oosterhout.

Dit verandert in de tweede helft het is Diae die met een mooie passeer-actie zich vrijspeelt en een schot op doel lost. Het is weer de dekselse Koen Vissers die zijn doel schoonhoudt. Na 15 minuten in de tweede helft vervangt Ali Eren Yazici Ian van Strien. Ali gaat op de rechtsback positie van Matthew Coenraadts spelen en Matthew schuift door naar het middenveld. Ali gooit meteen meer strijd en agressie in het spel van VV Oosterhout, dit had het team in deze fase nodig. SC Emma blijft drukken en Kazim Aydin verijdelt een prachtkans in de 16 van SC Emma op de 1-0.

Op een kwartier voor het einde malheur voor VV Oosterhout. Er wordt een aanval uit het boekje opgezet door Naoufal Asrihi vanaf de achterlijn bedient hij de aankomende Diae die raakschiet 1-0. De scheidsrechter keurt de treffer van Diae, waarbij VV Oosterhout haar voorsprong verliest.

De verdiende voorsprong gaat aan de neus van Oosterhout voorbij en een oude voetbalwet zegt dan dat er aan de andere kant gescoord wordt. Gelukkig klopt die wet en uit een scrimmage waarbij ook nog hands gemaakt wordt scoort via een uitgestoken been Michael Potkamp de 1-0.

Stijn Biemans probeert het tij nog te keren door Kazim en Valentijn te wisselen voor Emiel van Pelt en Yahia Bouaid, 2 aanvallers. De tijd was echter te kort en VV Oosterhout bleef met lege handen achter. SC Emma trok aan het langste eind. Op naar de volgende wedstrijd thuis zondag 17 oktober op de Contreie tegen Steeds Hoger uit Rotterdam aanvang wedstrijd 14.30 uur. AE

Verslag: Arno Eversdijk

Meer informatie over VV Oosterhout? Klik hier.

Klik hier voor meer artikelen over VV Oosterhout.