Bij VV Oosterhout hechten wij er veel waarde aan dat onze leden naast voetbal voor vele andere zaken bij de vereniging terecht kunnen. We proberen dan ook zoveel mogelijk activiteiten te bedenken waardoor iedereen zich kan thuis voelen bij onze vereniging. In het najaar van 2019 hebben wij samengezeten met NAC Breda Soccercamps om te praten over een samenwerking. Hier waren we redelijk snel uit en er werd besloten om in de eerste week van de zomervakantie samen te gaan werken in de vorm van een NAC Breda Soccercamp. De afgelopen week was het dan zover, hierbij een verslag van Koos Bielars die ook drie dagen aanwezig is geweest om foto’s te maken.

swapphone 1

Donderdag 16 juli ging vanaf 8.30 uur de NAC Breda Soccer Camps van start op het prachtige Sportpark ‘de Contreie’, de thuisbasis van VV Oosterhout. Allereerst kregen de deelnemers een net NAC Soccer Camps tenue waarin ze alle dagen konden deelnemen aan de oefenstof.

De 40 deelnemertjes van 8 tot 15 jaar waren afkomstig van VV Oosterhout en diverse andere voetbalverenigingen. Een deelnemer kwam zelfs uit België om mee te kunnen doen met het NAC Breda Soccercamp. Zo zie je de regionale aantrekkingskracht van NAC Breda.

Terwijl de werkploeg zijn uiterste best deed om het VV Oosterhout complex netjes te houden werden er op de eerste dag diverse spel-, techniek- en partijvormen gedaan onder leiding van coördinator Niels en trainers Lars en Rob.

NAC_soccer_17-7-2020_83.JPG

Na de lunch werd er een bingospel gedaan waarbij het begrijpelijk niet meeviel de kinderen rustig te houden. Ze hadden zich immers ’s ochtends vol van de adrenaline enorm druk gemaakt. De bingo werd gewonnen door 4 deelnemersgroepen met een volle kaart.

Vrijdag 17 juli werd er wederom gestart met technische oefeningen. Vandaag werd de trainersgroep uitgebreid met Pepijn, keeper van de NAC Breda-jeugd.

’s Middags na de lunch werden er penalty’s genomen op de keepers Niels en Pepijn. De penalty wedstrijd werd gewonnen door onze Belgische deelnemer.

Hierna werd er een persconferentie gehouden waarbij vragen gesteld konden worden aan twee eerste elftalspelers van NAC te weten Gylermo Siereveld en Jan Paul van Hecke.

De kinderen waren verdeeld in drie leeftijdsgroepen en in de kantine per groep van voor naar achter geplaatst.

Per groep mochten een aantal vragen worden gesteld.  Er werden soms zulke vragen gesteld aan de NAC-spelers waar ze moeilijk een antwoord op konden geven. Leuk om te zien dat een kinderbrein anders werkt dan dat van een volwassen journalist!

Na de persconferentie was er gelegenheid om met de NAC-spelers op de foto te gaan en handtekeningen te vragen. Hier werd door de jeugdige deelnemers veel en dankbaar gebruik van gemaakt.

NAC_soccer_17-7-2020_86.JPG

Op de derde en laatste dag 18 juli werden enkele zeer leerzame spelvormen gedaan. De oefeningen werden deze dag onderbroken voor een quiz met vragen over NAC Breda en over het Nederlands Elftal.

Ook werden de deelnemers dagelijks getrakteerd op door COOP Markant gesponsorde broodjes of heerlijke frietjes, die er bij de kinderen natuurlijk vlot ingingen na het harde trainen en het dagelijkse voetbalplezier!

Tot slot nam Niels met de kinderen de afgelopen dagen door. Uit de reacties bleek dat alle kinderen het leuke en leerzame dagen vonden.

De kinderen kregen tot slot nog een herinneringsmedaille en gingen voldaan naar huis.

De samenwerking tussen VV Oosterhout en NAC Breda Soccercamps krijgt zeker een vervolg want in de herfstvakantie staat de volgende clinic al weer op de planning.

Bron: VV Oosterhout
Foto’s: Koos Bielars

Lees hier meer artikelen over VV Oosterhout
Lees hier meer artikelen over NAC Breda