TSC_Vrouwen1

De Vrouwen 1 van het Oosterhoutse vv TSC vertegenwoordigen het zondagvoetbal in de omgeving. Eind van het seizoen zullen een aantal dames van de ‘oude garde’ plaats gaan maken voor nieuwe speelsters.

Het pittoreske Oosterhout is een kleine stad die een om en nabij 55 duizend inwoners kent. Gelegen onder de rivieren in het zonnige Brabant vind je daar de vrouwen 1 van TSC. Het dameselftal kent eind van het seizoen wat verschuivingen, iets wat met de tijd wel vaker gebeurt, ook bij andere teams. “De ‘oude garde’ gaat komend seizoen plaatsmaken voor de jongeren onder ons. Steeds meer speelsters worden moeder, inmiddels zijn baby zes en zeven al onderweg! Het combineren van twee keer per week trainen en op zondag een wedstrijd voetballen wordt steeds lastiger voor de meeste. We zijn daarom zeker op zoek naar nieuwe speelsters voor komend seizoen”, vertelt Avelon.

Jubileum

Avelon van Geel vertelt dat het pas sinds kort bestaat: “Ons team is zo uniek, omdat we pas vijf jaar bestaan dit jaar. In het seizoen 2017-2018 is TSC Vrouwen 1 gestart. Een groot gedeelte van de dames voetbalde voorheen bij VVO, maar dit team viel uit elkaar. Met zo’n twaalf dames wilde we graag door, maar wisten niet goed hoe. Er zijn toen gesprekken geweest met het bestuur van TSC en dit voelde meteen goed.”

Bijzonder presteren

Je zou bijna zeggen dat het bij elkaar komen van de dames voorbestemd was, toch lijkt dit echt het geval. De dames hebben namelijk in hun eerste seizoen met elkaar een geweldig seizoen gehad. “Met stip op één staat natuurlijk ons kampioenschap in het seizoen 2017-2018. Het eerste jaar als team en meteen kampioen worden, dit gaf het team natuurlijk een enorme boost. De promotie naar de vierde klasse hadden we echt verdiend! We proberen nu al een aantal jaar te promoveren naar de derde klasse, helaas lukt dit steeds net niet”, aldus Van Geel.

StreetCars_voorjaar2021 (1)

Voorbereiding

Of de trainingen van de dames aan hun succes in het eerste seizoen hebben bijgedragen, is nog niet duidelijk. “We trainen op dit moment twee keer per week, op maandag- en woensdagavond. Aan het begin van het seizoen is de opkomst altijd groot op de trainingen, meestal moeten de eerste paar wedstrijden dames teleurgesteld worden die niet mee kunnen doen aan de wedstrijd. Zodra het weer slechter wordt en/of het resultaat dan zie je de opkomst per week dalen”, vertelt ze. Hoogstwaarschijnlijk heeft het afhaken niet bijgedragen aan het succes en waren de dames al in topvorm.

Voldoende plezier

“We hebben eigenlijk twee koninginnen van de derde helft, Nicole Millenaar en Myrthe delen de troon. Myrthe speelt niet meer bij ons, maar zet wel nog graag mee de tent op zijn kop. Als je wil dat het een feestje wordt dan moet je deze twee zeker uitnodigen”, vertelt de insider. Ook buiten de derde helft beleven de dames voldoende plezier met elkaar. “De activiteit met de meeste herinnering is denk ik de training van Rèmy Bonjasky! Daarnaast gingen we bowlen, lasergamen, BBQ’en, teamweekend, naar voetbalwedstrijden samen en nog veel meer. We hebben echt veel gedaan als team samen, leuk om zo die herinneringen weer te kunnen ophalen”, blikt Avelon terug.

Als dat dan nog niet genoeg is, loopt er altijd nog wel iemand met de lolbroek aan rond: “Het zijn er wel een aantal, zeker als er wat drank in zit. Dan kan je enorm lachen met de gezusters Hardeman, Daisy en Sharona, maar ook Shirin die elk feestje haar song ‘Rampeneren’ moet zingen. Het is altijd een dolle boel. Je kunt wel stellen dat als wij ergens naartoe gaan, we niet snel vergeten zullen worden”, lacht ze.

Dominos_voorjaar2021

Pleidooi

Toch is er nog een kleine oproep. Gezien er namelijk nog ruimte is voor nieuwe speelsters, kunnen ze nog wat extra talenten gebruiken. Dus liggen jouw talenten in de eerste, tweede of derde helft? Lees dan goed: TSC Vrouwen 1 zoekt nog speelsters voor het komende seizoen! Wil je meer informatie of een keer komen meetrainen? Stuur dan een mail naar dames@vvtsc.nl

Klik de link voor een recent artikel over vv TSC