In 2021 hebben SCO en VV Oosterhout samen een intentieverklaring ondertekend voor een verregaande samenwerking met betrekking tot het meiden en dames voetbal.
Het einddoel van deze samenwerking moet zijn een volwaardige meiden tak (MO13 tot en met MO19) en een aantal damesteams.

De aantallen willen we daarbij dermate vergroten, zodat we prestatief alsook recreatief kunnen indelen. Zoals bij de beide verenigingen geldt blijft hierbij de ontwikkeling van de meiden en dames de hoofdmoot, naast het feit dat ALLE meiden op hun eigen niveau kunnen spelen. Het komende seizoen zal een werkgroep, samengesteld uit leden van beide verenigingen, de verdere details uitwerken. Dit ook met betrekking tot een logo en kleuren voor de kleding. In het seizoen 2021-2022 hebben SCO en VV Oosterhout een pilot team gehad om te kijken hoe de samenwerking bevalt.

Dit samengestelde team is het MO15 team dat dus bij beide verenigingen heeft getraind en haar wedstrijden heeft gespeeld. Na een periode van gewenning is de start verder prima verlopen en hebben we daar als verenigingen veel van kunnen leren. In seizoen 2022-2023 willen de beide verenigingen de samenwerking een vervolg geven met meerdere ST teams. Er zullen samengestelde teams zijn in de volgende leeftijden, MO13, MO15, MO17, dames zaterdag en dames zondag en dames 30 plus. Deze teams zullen regelmatig samen gaan trainen en bij beide verenigingen hun wedstrijden spelen voor de junioren.

Dominos_voorjaar2021

De samengestelde teams bij de dames kunnen naar behoefte samen trainen en hebben de keuze waar de wedstrijden gespeeld gaan worden. Het voordeel van deze samengestelde teams bij de dames (senioren) is dat we elkaar altijd de helpende hand kunnen bieden, waar dit noodzakelijk zal blijken. SCO houdt een MO11 team, hierover moeten we in de definitieve samenwerking nog keuzes maken hoe we dit in de toekomst aanvliegen. Om een aantal redenen kiezen we aankomend seizoen niet voor een MO19 team. Het komende seizoen staat verder in het teken van de opzet van de definitieve samenwerking om zo tot een meiden academie te komen waar alle meiden uit Oosterhout en omgeving een plaats hebben. Dit dan zowel op recreatief als prestatief niveau.

StreetCars_voorjaar2021 (1)Het seizoen 2022/2023 wordt er bewust niet gekozen om prestatieve aspiraties te laten prevaleren boven het samenstellen van complete en gebalanceerde teams. De aantallen meiden willen we allereest vergroten om van daaruit de basis voor prestatieteams te kunnen gaan leggen. Komend seizoen willen we de werkgroep uitbreiden met enkele voetballende meiden en dames en met regelmaat een update geven aan de trainers en leiders. Hiermee hopen wij wat meer duidelijkheid te hebben gegeven over de huidige status van onze samenwerking en de uiteindelijke ambities.

Namens de besturen van SCO en VV Oosterhout

Klik hier voor het laatste artikel