TSC is dit seizoen gestart met de TSC Voetbalschool. De TSC Voetbalschool is een initiatief van Nijs Kivits en Hermann-Otto Israël, met als hoofddoel om de jongere TSC’er een betaalbare, aanvullende technische training aan te kunnen bieden.

Voor de jonge spelers is deze ‘derde’ training een prima aanvulling op hun reguliere trainingen. De accenten bij de voetbalschool liggen op het technisch beter worden en een betere coördinatie krijgen, volgens de Wiel Coerver-methode en door het volgen van de cyclus van het voetbaltechnisch plan van TSC.

Coördinatoren
Technisch coördinator Nijs Kivits heeft veel ervaring opgedaan bij de voetbalscholen van NAC, Heracles, Telstar, Willem II en een aantal commerciële voetbalscholen in de regio. Kivits is als trainer/coach aan de TSC JO14-1 (Derde Divisie) en TSC JO13-3 verbonden. Verder is hij ook nog trainer van vijfdeklasser TVC uit Breda. Algemeen coördinator Hermann-Otto Israël is als bestuurslid meer dan vijf jaar verantwoordelijk geweest voor de jeugd van TSC en heeft in die tijd zijn hart verpand aan de jeugd van de Oosterhoutse club. Op dit moment is Israël als trainer/coach verantwoordelijk voor de JO9-1, zoals hij eerder al selectieteams van JO8 tot en met JO11 heeft getraind. Ook is hij, naast de vele andere taken binnen de vereniging, technisch coördinator van de jongste jeugd van TSC.

De ervaring van Nijs Kivits helpt zowel de jonge deelnemers als trainers om zichzelf verder te ontwikkelen en daar is TSC natuurlijk erg blij mee. Op de najaarscyclus van de TSC voetbalschool zijn dertig spelers afgekomen, in de leeftijdsgroepen van de JO7 tot en met de JO14. Die werden in drie groepen verdeeld en stonden onder leiding van trainers Nofel (trainer/coach JO13-1, divisie 2), Mike (trainer tijdens verschillende voetbalcamps van NAC/Willem II/Telstar) en Jarno (assistent-trainer JO17-1). De deelnemers zijn van verschillend niveau, van beginners tot aan spelers uit de Tweede Divisie. “Het is een genot om die jonge spelertjes, balverliefd als ze zijn, hun oefeningen te zien doen en de oudere spelers hun felle 1-tegen-1, 2-tegen-2 en andere onderlinge wedstrijdjes te zien spelen”, zo zei Israël.

Opbrengst
Het bijzondere aan de TSC Voetbalschool is dat de opbrengst rechtstreeks naar de vereniging TSC ten bate van de jeugd gaat. De kosten zijn bewust laag gehouden om deelname voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk te maken. De TSC Voetbalschool is iets waarmee zowel de jonge TSC’ers als de jonge trainers zich verder kunnen ontwikkelen en de gehele jeugd van de club uiteindelijk beter van wordt. Wilt u ook eens komen kijken bij de TSC Voetbalschool? We starten iedere vrijdagavond om 18.00 uur en eindigt om 19.15 uur.