Stephan van Gurp is sinds half december de nieuwe voorzitter van SV Terheijden. Met hem kwam er een volledig nieuw bestuur. Er waait wat dat betreft een frisse wind door de club en dat straalt af op alle leden. De club leeft, zelfs nu het door corona al lange tijd stil is op Sportpark Ruitersvaart.


TERHEIJDEN – “We zijn gestart met een heel nieuw bestuur”, zegt Van Gurp. Hij is zelf de opvolger van Jan Tempelaars. “Hij is jarenlang verdienstelijk voorzitter geweest, maar altijd in een kleiner comité. Wij zijn op 14 december gestart in een bredere samenstelling. Met negen mensen draaien we de club. Dat maakt dat veel leden zich vertegenwoordigd voelen in de club en er komt veel energie los.”

Zelfs van buitenaf zie je dat de club leeft. Van Gurp kan dat alleen maar beamen. “Ja. En dat is echt supertof om te zien.” Het is niet dat het slecht ging onder het vorige bestuur, zeker niet. Het ging eigenlijk heel goed. Er is een keurige overdracht geweest en er zijn geen lijken uit de kast gekomen, wat je nog wel eens hoort. Dat is super.”

Positieve energie
“Als je kijkt naar het ledenaantal, zit dat al enkele jaren stabiel rond de 500. Dat is super. De laatste jaren zien we zelfs dat we groeiende zijn in de jeugd. Dat is heel gaaf. Daarnaast gaan we starten met Walking Football en bieden we een plek aan FC Mini, dat is voor kinderen van twee tot vijf. Als vereniging kunnen we straks zeggen dat we iedereen in het dorp, van twee tot honderd, kunnen laten sporten”, zegt Van Gurp, die daarbij ook wijst naar het feit dat er een G-team is. “We zijn wat dat betreft ook met gave dingen bezig, dat zorgt voor positieve energie.”

De club heeft de periode met weinig voetbal aangegrepen om het sportpark op te knappen. Door veel vrijwilligers en wat trouwe sponsors starten we op het moment dat de coronacrisis voorbij is in een volledig opgefriste kantine, met een nieuwe keuken”, legt Van Gurp uit. Terwijl ook het startsein gegeven is om te beginnen met de bouw van nieuwe kleedkamers. “Het ziet er allemaal positief uit, het is superrooskleurig.”


Balans
De positieve energie buiten de lijnen hoopt de dertigjarige voorzitter uiteindelijk ook binnen de lijnen te zien. Het niveau van het selectie-elftal is daarbij van belang. “Ons eerste elftal is belangrijk, bij de mannen en de vrouwen. Heel belangrijk, maar het moet niet ten koste gaan van andere leden. Wij zijn samen de vereniging. Alles moet in perspectief gezien worden, het moet in balans zijn met de overige leden. Ieder lid is evenveel waard”, aldus Van Gurp, die de afgelopen twaalf jaar in de selectie actief was en nu in het vijfde elftal gaat spelen.

Van Gurp kijkt er naar uit om op het sportpark te zijn in zijn rol als voorzitter, terwijl er volop bedrijvigheid is. “Dat zal wel even wennen zijn, want dat is dan voor het eerst in mijn rol als voorzitter. Maar liever vandaag dan morgen. We snakken allemaal naar sociaal contact, het praatje en het voetbal. Echt, liever vandaag dan morgen.”

Klik hier voor meer artikelen over SV Terheijden.
Meer weten over Sv Terheijden? Klik  hier.