In de bestuurskamer van VV Raamsdonk worden niet alleen maar plannen op voetbaltechnisch gebied gemaakt. De voetbalclub wil graag haar sportpark verduurzamen en onderzoekt de mogelijkheden voor milieubewuste maatregelen.

Duurzaamheid is tegenwoordig ook in de sportwereld een belangrijk begrip geworden. Op basis van een grondige energiescan kan een voetbalclub op jaarbasis behoorlijk wat geld besparen als er de juiste maatregelen worden genomen. VV Raamsdonk is zo’n vereniging die hier wel oren naar heeft en wil het sportpark graag verbouwen tot een nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa), waar naast VV Raamsdonk ook andere verenigingen de vruchten van plukken.

Volgens clubman Michel Bouwens is het sowieso hoog tijd dat sportpark Den Uilendonck wordt opgeknapt. “Onze accommodatie is vijftig jaar oud. Het oogt bij ons allemaal wel in orde omdat we alles goed onderhouden. De uitstraling van ons sportcomplex is dik in orde. Maar wie beter kijkt, ziet overal wel punten voor verbetering.” Het dak van de kantine is bijvoorbeeld aan vervanging toe. De club gaat samenwerken met de gemeente om dit voor elkaar te krijgen. Met dit werk is ruim twee ton gemoeid, waarvan VV Raamsdonk 20.000 euro bijdraagt. Er zijn meer maatregelen op touw gezet. Spoedig worden de kleedlokalen van de club voorzien van nieuwe (LED-)verlichting en een legionella beheerssysteem. “Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden voor ledverlichting, energiezuinige koelingen en zonnepanelen”, voegt Bouwens toe. “We zijn als club serieus bezig met onze toekomst. Raamsdonk is een bloeiende club met ongeveer 360 leden en we willen onze leden graag verwelkomen op een modern sportcomplex.”

De speler van het vierde team en de leider van Raamsdonk J011-2 is in het dagelijks leven verantwoordelijk voor advies over beheer & exploitatie van het gemeentelijk vastgoed in de gemeente Bernheze. Bouwens weet dus waar hij over praat en wil zijn kennis gebruiken om de gemeente Geertruidenberg te overtuigen in actie te komen. “De contacten met Geertruidenberg zijn goed”, benadrukt Bouwens. “We zijn blij met de kunstgrasvelden en kleedkamers die we met behulp van de gemeente konden realiseren en hopen nu samen weer tot een mooi plan te komen voor onze accommodatie.” Wethouder Bert van den Kieboom gaat binnenkort in gesprek met het bestuur van de voetbalclub. Hij geeft aan ‘waardering’ te hebben voor de brede maatschappelijke rol die VV Raamsdonk in de gemeenschap wil spelen.

Total
6
Shares