VV Oosterhout heeft in de persoon van Ronald Badenbroek een gepassioneerde keeperstrainer gevonden voor zijn jeugd.

De nu 52-jarige keeperstrainer is zijn carrière, zoals veel Bredase kinderen, op 9-jarige leeftijd begonnen bij RKVV JEKA, op zijn 13e jaar is hij stage gaan lopen bij NAC Breda. Op 14-jarige leeftijd verruilde Ronald RKVV JEKA voor NAC Breda, in zijn eerste seizoen mocht hij gelijk aansluiten bij Jong-NAC op de bank, vooral om te leren. Uiteindelijk was het hoogste haalbare voor Ronald 3e keeper bij de hoofdmacht van NAC. Op 21-jarige leeftijd is hij vertrokken naar VV Boeimeer (toen der tijd 2e klasse KNVB) Nu komt hij alleen nog in actie in wedstrijden met Oud-NAC. Na jarenlange ervaring als keeperstrainer bij diverse clubs, onder andere VV Chaam en Right ‘oh, en keepersscholen is hij in juli 2020 gestart met Keepers Academy Breda. Ronald woont samen met zijn vriendin en twee dochters, Zoë van 10 en Noa van 8, in Breda.

Net als bij de keepersacademy wil Ronald bij de Oosterhoutse keepers vooral werken aan onder staande punten
Vertrouwen: Dit is een punt dat veel keepers missen. Een belangrijke eigenschap want een team heeft niks aan een onzekere keeper in het doel. Door motivatie, complimenten en persoonlijke aandacht wil Ronald de keepers zelfvertrouwen aanleren

Passie: Iedere deelnemer moet uitstralen dat hij/zij veel plezier beleeft aan het keepen. Hij steekt veel energie in de trainingen en praat vol trots over het ‘keepersvak’.

Techniek: De keeper heeft in het huidige voetbal een steeds belangrijkere rol. Het keepen is geen bijzaak meer maar hoofdzaak. Door deze verandering is het trainen van keepers op een ander niveau terecht gekomen. Er wordt meer verwacht van de keepers dan alleen maar een bal tegen houden: het mee voetballen, verdedigen, coachen maar het belangrijkste is natuurlijk ballen tegenhouden. Een keeper moet deze specifieke vaardigheden kunnen trainen, veel is te trainen tijdens de teamtraining maar niet alles. Iedere keeper heeft dus gerichte keeperstraining nodig.

Ambitie: Het is Ronald zijn streven om vanuit het vertrekpunt waar de keepers van VV Oosterhout nu staan ze verder te laten groeien als keeper met als doel met vertrouwen onder de lat te staan en met het nodige zelfvertrouwen het keepersvak te leren.

Klik hier voor meer artikelen over VV Oosterhout.
Voor meer informatie over VV Oosterhout? klik hier.