“Prachtige club om te voetballen” Quinten van den Kieboom is een speler die vanuit de jeugd van Madese Boys door wist te stromen naar het eerste elftal. Een echte Madese Boys-speler. Opmerkelijk wel, want hij komt niet uit Made en heeft er ook niet gewoond. Eerst kwam hij ‘van over de brug’, vanuit Geertruidenberg en Raamsdonksveer naar Made. Nu rijdt hij meerdere keren per week vanuit Tilburg naar sportpark De Schiethoek. En dat doet hij maar al te graag.


MADE – “Ik ben op mijn tiende naar Madese Boys gegaan”, zegt de linksback, die daarvoor actief was bij FC Right’Oh. Hij maakte op jonge leeftijd de overstap omdat er in Made een bredere jeugdopleiding was, waar hij gewoon bij zijn leeftijdsgenootjes kon blijven voetballen. Hij ontwikkelde zich goed en na één jaar in de A-jeugd stroomde hij door naar de hoofdmacht. Komend seizoen wordt alweer zijn vijfde seizoen in het eerste.

Het is uitkijken naar die nieuwe voetbaljaargang, want dit seizoen is een verloren jaar geweest. “Het is natuurlijk bizar, voor iedereen. Ik begrijp wel dat de amateursport gewoon wordt stilgelegd zodra de besmettingen oplopen. Ik ben dan wel zo realistisch dat het voetbal dan echt even niet gaat. Maar het is wel heerlijk als je dan wel weer kan voetballen. Al is het in kleinere groepjes, op veilige afstand en zonder dat de kantine open is. Het liefst zie je dat anders, maar je bent in ieder geval wel weer even bezig.”

Stukje rijden
Om bezig te zijn bij Madese Boys kan hij niet de fiets uit de schuur pakken en binnen een paar minuten naar het sportpark fietsen. “Ik studeer in Tilburg. Daar woon ik ook, doordeweeks vooral. In het weekend ben ik thuis, ook door het voetbal. Ik denk er wel eens over na om iets dichterbij te gaan spelen, bij een club in Tilburg. Maar dan denk ik ook: ik ben bij Madese Boys zo op mijn plek. Het is 25 minuten rijden en het is een prachtige club om te voetballen.”

Het zit hem in de sfeer, die ondanks de omvang van de club nog altijd gemoedelijk en misschien wel dorps is. “Ja, sfeer hangt er heel erg binnen Madese Boys. Dat maakt het ook zo’n leuke vereniging. Dat je op een relatief hoog niveau voetbalt, maar wel met een karakter dat nog dorps is.”

Hobby
Waar veel jonge spelers een keuze maken tussen studeren of voetballen, blijft het voor Van den Kieboom iets wat hij graag combineert. “Het is ook nog goed te doen. Ik moet gewoon mijn avonden vrij hebben. Af en toe moet ik wel snel rijden, omdat we ’s avonds de kroeg in gaan. Maar dan ben ik maar een uurtje later, dat maakt ook niet uit. Je moet er ook hobby’s naast houden.”

En dat is voetballen voor Van den Kieboom, een hobby waar hij plezier uit haalt. “Ik ben een hele fanatieke jongen, zeker op het veld. Gelukkig sta ik er altijd negentig minuten op. Maar ik vind het ook heel belangrijk dat ik het gezellig heb bij een club. Dat is hier, ik ben hier op mijn plek.”

Foto: Madese Boys

Klik hier voor meer artikelen over Madese Boys.
Meer weten over Madese Boys?Klik hier.