De pechvogel van vandaag is de achttienjarige Britt Kavelaars uit Lage Zwaluwe. Op dit moment is ze keepster van VV Zwaluwe vrouwen 2. Hiervoor heeft ze ook nog een aantal andere clubs gehad. Ze is begonnen bij Zwaluwe op haar vijfde en al gelijk onder de lat. Vervolgens is ze in de D’tjes naar VCW Wagenberg gegaan. Hier heeft ze één seizoen gespeeld en daarna weer teruggekeerd naar Zwaluwe. Na een paar jaar is Britt weer vertrokken naar De Fendert. Na 2 jaar daar gespeeld te hebben is ze weer teruggekeerd naar Zwaluwe waar ze nu nog steeds speelt.
banner_koningsport_small_VJ
In mei 2019 scheurde Britt haar kruisband af. Na maanden wachten is Britt uiteindelijk pas in oktober geopereerd aan haar kruisband Tijdens dat ze de kruisband afscheurde is ook de binnenband flink opgerekt. Ook de botten aan de zijkant van haar been waren gekneusd. Tijdens de operatie hebben ze een stuk hamstring gepakt en die hebben ze gebruikt om een nieuw stuk kruisband te maken.

Het gebeurde allemaal tijdens een voetbaltoernooi aan het einde van het seizoen. Normaal staat Britt natuurlijk onder de lat, maar deze keer wilde een keer in het veld meespelen. Ze wilde proberen om een kwartiertje mee te doen, maar toen ging het mis. ”Ik sprong in de lucht om een bal proberen te koppen, maar ik kwam verkeerd terecht. Ik wist al meteen dat het foute boel was.”

Een blessure is mentaal erg zwaar. Al helemaal als je ervoor onder het mes moet. ”Ik praat er veel over, maar ik probeer er ook niet te veel over na te denken.” Dit is een goede instelling voor je zware revalidatie.

Britt doet er erg veel voor om weer zo fit mogelijk onder de lat te staan. Er wordt veel motivatie en doorzettingsvermogen van verwacht. ”Ik ga drie keer in de week naar de fysio. Hier doe ik krachtoefeningen om mijn been weer sterker te maken, maar ook oefeningen voor de coördinatie en stabiliteit. Ook doe ik mijn techniek trainen, zodat ik in het veld geen gekke dingen ga doen, die weer een blessure gaan veroorzaken.”

Britt haar verwachting als ze weer terug op het veld staat is duidelijk. ”Ik wil heel snel het plezier weer terugvinden in het voetbal. Ook wil ik niet bang zijn dat ik weer een blessure oploop. Natuurlijk wil ik ook weer zo min mogelijk ballen doorlaten.”

De revalidatie zal nog even duren. Ze is nu bijna een jaar bezig en moet minimaal nog een half jaar. ”Ik verwacht na de winterstop op het veld te staan. De eerste wedstrijd na de winterstop is 30 januari en dat zou een mooi streven zijn. Er zit nu wat meer tijd in, omdat ik door corona twee maanden fysio heb gemist.”

Klik hier voor meer informatie over VV Zwaluwe
Klik hier voor meer artikelen over VV Zwaluwe