OVV'67_Dames3

De Dames 3, oftewel het derde van OVV’67, komen volwaardig uit in de vijfde klasse. Het ‘serieuze voetbal’ hebben ze achter zich gelaten in de MO19, omdat bier drinken en feesten toch net iets te leuk was. Speelster Yula van der Sluijs geeft een leuk beeld van hoe het er bij hen aan toegaat.

 Ondanks het feesten en nuttigen van alcoholische versnaperingen, hebben de vrouwen het voor elkaar gekregen om het seizoen goed van start te gaan. Na lang de derde plek te hebben bekleed in de competitie, zijn ze nu weer wat teruggezakt. Toch wekt dit weer wat strijdlust op en willen de dames een stevige eindsprint maken om zo hoog mogelijk te eindigen. Het team bestaat in totaal uit 14 dames, met de coach meegerekend. Met een gemiddelde leeftijd van net geen 23 vertegenwoordigen de dames het Oosteinds vrouwenvoetbal in alle drie de helften. Het is een uniek team dat wordt omschreven als een echt vriendinnenteam. Zowel op de vereniging als buiten de voetbal zijn de meiden geregeld samen te vinden.

StreetCars_voorjaar2021 (1)

Voetbalkwaliteiten

Drie keer per week staan de meiden met elkaar op het veld, daarbuiten zien ze elkaar ook nog geregeld. Het vele samenzijn heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de goede start van het seizoen, de avonden stappen vermoedelijk wat minder. Toch zijn de doordeweekse momenten op het veld ook een goede ondersteuning voor hun voetbalkwaliteiten. “Wij trainen twee keer per week op dinsdag en donderdag van 20:00 tot 21:30 ongeveer. Op dinsdag trainen we samen met onze Dames 2, omdat we dan een gezellige grote groep hebben, waarmee we veel partijtjes kunnen oefenen. Op donderdag is het kantine avond en trainen we met ons eigen team. Onze coach bereid dan de trainingen voor en wij voeren deze natuurlijk heel professioneel uit, voor ons doen dan”, vertelt Van Der Sluijs lachend.

Geheven glas

Naar verluidt doen de dames het ook ontzettend goed in de gouden glas competitie. Het geregeld aanvullen van het promillage in het bloed, is daarom ook bijna training te noemen. Toch was de vraag nog lastig te beantwoorden wie er de kroon spant binnen deze competitie: “Pfff… dat is een lastige vraag, wie onze koningin is. We hebben er wel meerdere die geen probleem hebben met een lekker rosé biertje en vette snack na de wedstrijd. Bijna ons hele team blijft na de wedstrijd op zondag hangen vaak zelfs tot s’ Avonds laat. Er is echt één iemand in het bijzonder die echt vastgeroest zit aan onze mooie club en dat is onze Imke. Die meid is niet weg te slaan uit de kantine. Ze woont ook op twee minuten loopafstand dus de drempel is voor haar wat lager om te komen en dit is zeker te merken. Onze Im zorgt altijd voor gezellige zondagen en veel plezier.”

Dominos_voorjaar2021

Ondanks dat de troon bezet is, wil dat niet zeggen dat andere er geen pap van lusten. “Verder blijft zeker zeventig procent van ons team hangen. We kijken dan ook graag naar andere wedstrijden samen met andere fanatieke supporters zoals de Heren 3. Je lacht jezelf echt rot als je met hen naar een andere wedstrijd kijkt. Dit moet je zelf maar eens ervaren als je langskomt bij ons mooie OVV’67, ik kan je garanderen dat je een leuke gezellige zondag hebt”, aldus Yula.

Teambuilding

Net zoals veel vrienden en vriendinnenteams vinden ze de teamspirit erg belangrijk. Daarom gaan ze er geregeld met zijn allen op uit. Een van de activiteiten die de meeste waarschijnlijk wel is bijgebleven is de vakantie naar Sunny Beach. “Dit kon natuurlijk alleen maar fout gaan, tenminste, op een goede manier. We hebben ons zeven dagen lang vermaakt in verschillende kroegen, clubs en kwamen thuis om 07:00. Echt zoals een ordinaire stap vakantie hoort te zijn. Ook het waterpark was een groot succes, het merendeel kwam geblesseerd weer thuis, omdat het waterpark echt next level was. Gelukkig konden we hier achteraf heel hard om kunnen lachen”, grinnikt Yula.

Bijzijn is meemaken

De feestelijke bijeenkomsten van de dames worden geregeld vastgelegd op beeld. Wil je nou op een afstandje kijken en meegenieten van de bizarre avonturen die de Dames 3 beleven? De dames hebben genoeg te vertellen, zoveel dat het niet allemaal in één artikel past, dus wat jij kan doen: “Op onze insta proberen we de leuke verhalen en wedstrijd verslagen te plaatsen. Dus als je meer over ons wil weten, is het een aanrader onze pagina te volgen: @ovv_dames3”, sluit ze af.

Klik de link voor een recent artikel over OVV’67