Jeffrey is een echte jongen van de club en is niet weg te slaan bij ‘zijn’ club V.V. Zwaluwe. Als kleine jongen begon hij hier met voetballen en heeft alle jeugdelftallen doorlopen. Vanuit de A-jeugd is hij direct in het eerste elftal gekomen.

De keeper heeft 2,5 jaar in het eerste elftal mogen spelen, daarna heeft hij de overstap gemaakt naar het tweede elftal. “Het eerste seizoen in de Hoofdklasse en later een aantal seizoenen in de 1e klasse.” Van der Veeke vertelt ons over de mooie momenten tijdens zijn voetbalcarrière. “Het handhaven in de 2e klasse met het eerste elftal in het seizoen 2012/2013 was prachtig. Na de winterstop wisten we uit bijna een onmogelijke positie toch nog directe handhaving veilig te stellen. Het seizoen met ons tweede elftal in de Hoofdklasse was ook iets om nooit te vergeten.”

Het huidige seizoen verliep wat wisselvallig voor Jeffrey en zijn team. “Toen het seizoen werd stilgelegd hadden we de weg naar boven weer gevonden.” We hebben het met de keeper over zijn kwaliteiten. “Ik denk dat ik sterk ben in het meevoetballen. Daarnaast denk ik dat ik redelijk de verdediging kan coachen. De keuze om keeper te worden was eigenlijk omdat ik het gewoon leuk vond. Ik had het eens geprobeerd en vond het direct leuk en sindsdien ben ik niet meer uit het goal gegaan.”

We vroegen de 25-jarige keeper wat hij van de stelling ‘keepers zijn gek’ vindt. “Ik denk dat dit in zekere zin wel klopt. Uiteindelijk ben je in het veld toch wel een eenling en op jezelf aangewezen, dat moet je ook leuk vinden. Daarnaast word je als keeper vaak afgerekend op dat ene foutje en niet zo zeer op de twee mooie reddingen die je had, dat is als veldspeler toch heel anders. Natuurlijk moet je ook wel een beetje gek zijn om je voor sommige schoten te gooien.”

Tenslotte praten we met Jeffrey over zijn doelen voor in de toekomst. “Met het tweede elftal zitten we al een aantal jaar dicht bij promotie naar de Hoofdklasse. Ik hoop dat we in de komende jaren nog een keertje die stap kunnen maken en misschien wat seizoenen daar kunnen blijven,” sluit de keeper hoopvol af.

Klik hier voor meer artikelen over VV Zwaluwe
Klik hier voor meer informatie over VV Zwaluwe