Olympia-Merlijn-Biemans

Biemans speelt al sinds de ‘kaboutertjes’ bij VV Olympia’60 in Dongen. Na de mini’s heeft de aanvaller alle jeugdselectie elftallen doorlopen.  Seizoen 2021/2022 heeft de sterspeler zijn debuut mogen maken in het eerste van Olympia ’60 waar hij nu vaste kracht is geworden.

De belangrijkste ambitie van Biemans is het plezier blijven beleven van het spel. “Ik vind het erg leuk en ben enorm gemotiveerd om in het eerste te spelen en hier mijn bijdrage aan de club te geven. Uiteindelijk wil ik met plezier de voetbalschoenen aantrekken en een lekker fanatiek potje voetballen. Dit blijf ik graag in toekomst doorzetten, daarnaast is mijn persoonlijke doel dat ik echt een bijdrage kan leveren aan het eerste elftal. Dat ik een vaste man met een vaste taak binnen de elf spelers heb en ben.”, vult de aanvaller aan.

StreetCars_voorjaar2021 (1)Elke speler ervaart hoogtepunten en tegenslagen binnen het voetbal. Het dieptepunt van Biemans is een gemiste bal op open goal. “Dit was in de C1, ik stond toen in het 5 meter gebied van de keeper en er kwam een lage voorzet vanaf rechts, de bal was al langs de keeper dus het was een intikkertje. Op het moment dat ik de bal in het goal wil tikken, stuit deze een heel klein beetje omhoog waardoor deze tegen mijn scheen aankwam en vlak langs de paal het goal miste. Deze blunder heb ik nog lang gehoord”, vertelt hij.

Gelukkig heeft de aanvaller ook vele mooie momenten mogen meemaken. In de jeugd is Merlijn namelijk kampioen geworden in de tweede klasse. Daarnaast is zijn elftal tijdens de coronapandemie kampioen geworden in de zogenoemde ‘regiocompetitie’ en het jaar erop de normale competitie. “In deze periode heb ik ook mijn debuut gemaakt in het eerste. Het begon allemaal met een belletje van een van mijn trainer uit de jeugd, hij vroeg of ik een keertje mee wilde trainen met het eerste. Trainer van het eerste, Mo Duzgun, was erg enthousiast over mij. Na een heleboel trainingen en (oefen)wedstrijden mee te hebben gespeeld hebben we besloten dat ik officieel bij het eerste van Olympia’60 hoor”, vertelt hij trots.

Dominos_voorjaar2021Merlijn heeft dit seizoen de overstap gemaakt naar het eerste van VV Olympia. Zo’n overstap is voor elke speler even omschakelen. Een nieuwe elftal, trainer en een hoger niveau. “In het begin was het heel erg wennen, de manier van spelen is totaal anders en bijna niet te vergelijken met de JO18. De ervaring die ik hierin heb opgedaan ervaar ik wel als positief. Het was natuurlijk even aftasten en wennen aan de manier van spelen en communiceren met je teamgenoten en trainer. Elke minuut op het veld heb ik weer wat nieuws geleerd en uiteindelijk na verloop van tijd ben ik gewend geraakt aan de manier van spelen en communiceren, natuurlijk zit er nog veel verbetering in voor de komende jaren, maar er wordt snel geleerd op het veld”, zegt de achttienjarige speler.

Het grootste verschil wat de aanvaller heeft ervaren in het eerste is de tactiek. Er wordt in het eerste tactisch gevoetbald, Hiermee wil ik zeggen dat er niet meer, even grof gezegd, de bal werd afgepakt en deze naar voren werd geschoten en vanuit daar maar kijken hoe en wat. Er wordt rustig opgebouwd en met een plan / tactisch gevoetbald. Dit is niet alleen met opbouwen, maar met van alles, denk hierbij aan de manier van druk zetten en lopen. Ook ligt het baltempo een stuk hoger en is er als buitenspeler een stukje meer ruimte om acties te maken”, geeft Biemans aan.

Het huidige seizoen had veel ups en downs. Dit kwam mede door de moeilijkheden met de aantal heren in de selectie. “In de eerste en derde periode hebben we goed mee kunnen doen in het voor en in het middenveld, maar in de tweede periode hebben we helaas heel weinig punten gescoord en uit zeven wedstijden dus maar vijf punten weten te halen. In periode één hadden we uit acht wedstrijden elf punten en uit periode drie uit zeven wedstrijden dertien punten. Dit resulteert uiteindelijk in een achtste positie met 29 punten. We hebben het jaar dus met een goede stijgende lijn afgesloten en hopelijk kunnen we deze lijn blijven volhouden aankomend seizoen”, sluit de speler uit het eerste af.

Klik hier voor het laatste artikel van VV Olympia’60.