Madese jongens worden mannen

Kevin de Bok is pas 20 jaar oud, maar al uitgegroeid tot een vaste waarde bij Madese Boys. 2017-2018 was tot nu toe zijn beste seizoen in het eerste elftal van de club uit het Brabantse dorp.

Aan het einde van het seizoen 2016-2017 waren de voortekenen al goed: Madese Boys groeide uit tot een organisatorisch sterk team. Dat werd doorgetrokken in 2017-2018. Middenvelder Kevin de Bok zag in de voorbereiding dat het goed zat. “Maar je bent ook altijd afhankelijk van factoren als vorm, blessures en de tegenstander.” Hij merkt dat enkele talenten zich ontwikkeld hebben tot waardevolle spelers voor de selectie. “Waaronder ikzelf. Ik voel dat ik nu beter meekom op dit niveau, vooral fysiek gaat het beter.”

Dat Madese Boys dit seizoen zo goed meedraaide bovenin de tweede klasse E is al een unieke prestatie, maar De Bok gelooft dat er nog meer in het vat zit. “Als we deze selectie bij elkaar houden, zijn we ook in de eerste klasse een moeilijk te kloppen team. Maar dat moeten we eerst nog maar eens zien te bewijzen. We hebben nog veel jonge spelers die zich kunnen ontwikkelen. We zijn alleen wel heel afhankelijk van de fitheid, we hebben slechts veertien of vijftien spelers die echt goed genoeg zijn voor het eerste.”

De Bok voelt zich prima op zijn plek in bij Madese Boys. “Ik heb het echt heel erg naar mijn zin, het is een leuke groep en dit niveau past goed bij mij.”