VoetbalJournaal Bergen op Zoom

 

Het tweede damesteam van Madese Boys en Right-Oh is een voorbeeld voor veel clubs in de omgeving. Door de krachten te bundelen profiteren beide verenigingen nu van een nieuwe vrouwenploeg, waarin speelsters kunnen genieten van het spelletje en zich kunnen ontwikkelen.

​​​​​​​Coördinator Patrick Hofman zat met een probleem bij de vrouwen van Madese Boys: het eerste team was goed gevuld, alleen had hij net te weinig speelsters voor een volwaardige tweede ploeg. “Veel speelsters uit de selectie hebben kinderen of werken in wisselende diensten in de zorg, dat maakte het lastig om constant een volledig tweede team op de been te brengen.”

Daardoor bleef steeds weer een groepje vrouwen over, voor wie eigenlijk geen plek was. Right-Oh had net te weinig senioren om één damesteam te vormen. De clubs besloten met elkaar om tafel te gaan, met een mooi resultaat: een gezamenlijk tweede damesteam. Beide clubs leveren afwisselend tien tot twaalf vrouwen voor die ploeg, de hoofdtrainer van de dames bij Madese Boys geeft ze één keer per week gezamenlijk training en in het weekend zorgen beide clubs voor vaste begeleiders.

“Het gaat tot nu toe perfect. De dames trainen één keer per week samen en ze spelen de ene week de thuiswedstrijd bij Right-Oh en de andere week bij ons”, vertelt Hofman. Hij is coördinator van de damestak bij Madese Boys, die goed gevuld is met in elke leeftijdscategorie een meisjesteam. De nieuwste toevoeging is dus dat tweede elftal. “Het is heel fijn dat die meiden ook lekker kunnen voetballen en de sfeer onderling goed is. Er is totaal geen sprake van twee kampen en je ziet ze steeds meer naar elkaar toe groeien op het veld. Sommige meiden hebben nog nooit gevoetbald, maar je ziet dat het steeds beter gaat”, vertelt de trotse coördinator.

Hofman merkt dat deze samenwerking tussen Madese Boys en Right-Oh nauwlettend in de gaten wordt gehouden door andere clubs. “We horen al verschillende geluiden van verenigingen waar dit probleem speelt, die nu ook aan een dergelijke constructie denken. Het is gewoon een slimme manier van de krachten bundelen.”

©VoetbalJournaal